Ticketverkoop van AMOK 22 gestart!

Eindelijk is het zover, de ticketverkoop van AMOK is gestart. 

Tien dagen lang ontdek je muziek, woord en performance in Brugge. We trappen de tiendaagse af met de AMOKATHON - geen tickets nodig voor dit feest, want je hopt gratis van De Republiek naar Snuffel, Lumière en terug. Afsluiten doen we die avond in Paula Mostaert met een dj-set van Lander Gyselinck!

Waarschuwing - we gaan hieronder serieus uitweiden over het AMOK programma. Onderaan vind je een kort overzicht;-)

Vanaf zaterdag is het menens, we starten sterk met de filmische uitstap van PAARD. op zoek naar de ultieme soundtrack voor de achtervolging. 

Je kan samen met een gids door het apocalyptische Brugge trekken van 2124 met Zone X. Je kan 's avonds naar een post-war discotheek gaan met APHASIA. Zaterdag zit alvast vol ontdekking. 

Wie wil kan natuurlijk ook afzakken naar het Muntplein, waar het startschot wordt gegeven voor Protect Me - een interactieve interventie in de stad met vier monumenten.

Zondag trekken we de lijn door met Liesa Van der Aa, zij stippelde een parcours uit in Brugge waar je kennismaakt met de ambachten op een geheel nieuwe manier. 's Ochtends is er film met DOCTALKS: Why We Fight, waarna we in gesprek gaan met Lieven Deloof over 'happy warriors'.

Maandag gaan we samen met De Rode Antraciet dieper in op de (aandacht voor) mentale gezondheid in onze gevangenissen. Timelock wordt een debat zonder taboes met kunstenaars, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen.

Op dinsdag brengen we twee muzikanten en twee dichters samen onder de noemer NEW SONGS. Mattias De Craene gaat in muzikale dialoog met Peter Verhelst, MARIS koppelen we dan weer aan Astrid Haerens. Een avond waar literatuur en muziek elkaar ontmoeten. 

In de Walburgakerk weerklinkt woensdag de muziek van de Amerikaanse pianist Craig Taborn. Taborns palet is breed: jazz, noise, avant-garde.. Hij speelt het feilloos. Het Belgische duo schntzl (W.E.R.F. Records) opent de avond met hun hyper visuele muziek.

Donderdag is een muzikale hoogdag, want dan komen de Britse Alabaster dePlume én Chelsea Carmichael naar Brugge. Samen met de collega's van Cactus Muziekcentrum brengen we deze bijzondere Close Encounters in Biekorf. De ticketverkoop werd al opgestart, dus snel zijn is de boodschap!

Op vrijdag ontvangen we Koleka Putuma en Tumi Mogorosi voor een poëtisch muzikale avond in de Stadsschouwburg. Verwacht je aan een avond rondom spiritual jazz. Koleka Putuma geeft een poetry performance geïnspireerd door de actuele Zuid-Afrikaanse muziekscene rondom Tumi Mogorosi.

We sluiten de avond af in KORF met Weekendkabaal

Zaterdag concerteert ZONDERWERK in Cinema Lumière waar ze muziek maken op werk van oa. Raveel  We verstillen overdag met Inland Island en 's avonds ontdekken we gr oo ve van Soa Ratsifandrihana - al dansend onderzoekt ze twee klankwerelden en de betekenis van groove vandaag. 

En wie nog niet uit-ge-grooved is komt gewoon naar Factor Club voor KOMA - om lekker te raven met oa. DJ Marcelle

Wie zondag op tijd uit zijn bed rolt kan een heerlijke brunch meepikken waar Sander De Keere zijn plaat live op piano brengt. Kom je naar de brunch krijg je korting op ofwel Inland Island of Sogni Liquidi (live). Want Pak Yan Lau brengt haar soundscape (die je de hele week kan horen tijdens het zwemmen) live in het Guilini zwembad. Aangepaste (zwem)kledij ten zeerste aangeraden!

Voeg je daar trouwens nog de unieke gegidste wandeling van Zone X aan toe, dan heb je een zondag om de vingers bij af te likken!

Het is veel, maar het is dan ook AMOK! Tien dagen lang ontdekking en beleving in hartje Brugge en de ticketverkoop is dus begonnen. Mis het niet - voor sommige activiteiten is de capaciteit zeer beperkt!

We vonden het toch belangrijk je ook te laten weten.. tien gelukkigen die nu een ticket kopen maken kans op een AMOK prijzenpakket!