W.E.R.F. Records

Wat KAAP nog zo uniek maakt? Ons allereigenste huislabel W.E.R.F. Records dat sinds 1993 de grenzen van jazz niet alleen verlegt, maar ook stevig overschrijdt. 

Al ruim een kwarteeuw vormt W.E.R.F. Records de artistieke ruggengraat van de muziekwerking binnen KAAP. Het platenlabel, dat in 1993 ontstond in de schoot van het toenmalige kunstencentrum De Werf, groeide samen met een hele gouden generatie aan jazzmuzikanten uit tot één van de belangrijkste vaandeldragers van de vaderlandse scene. Wie er de catalogus op naslaat krijgt een ruim overzicht van essentiële Belgische jazzacts uit de jaren ‘90 en 2000. De jonge goden die in de beginjaren van W.E.R.F. Records de revue passeerden, zijn vandaag de tenoren van de scene: Kris Defoort, Brussels Jazz Orchestra, Ben Sluijs, Nathalie Loriers, Laurent Blondiau, Chris Joris, Tuur Florizoone, … 

Het voorbije decennium verruimde organisch het vizier waarmee naar ‘jazz’ werd gekeken, inspelend op de actuele tendensen die zich in het veld manifesteerden. Zo vonden vele nieuwe musici een thuis bij W.E.R.F. Records, artiesten die jazz als technische bagage meegekregen hebben in de verschillende conservatoria maar het kneden, buigen en vervormen tot een geheel eigen hybride met een eigen sound en een nieuwe scene tot gevolg. Zo vonden artiesten Dijf Sanders, Mattias De Craene, Lander Gyselinck, Anneleen Boehme, An Pierlé, Hendrik Lasure, Karen Willems, … hun weg naar W.E.R.F. Records en zetten bands als Black Flower, Nordmann, SCHNTZL, BeraadGeslagen, Compro Oro, ... er hun eerste stappen.  

Vandaag en morgen

W.E.R.F. Records blijft vandaag de vinger aan de pols houden en wil een belangrijke motor zijn in de verdere ontwikkeling van de rijke creatieve Belgische muziekscene. Als actief bestanddeel binnen het bredere kunstencentrum ondersteunt en faciliteert het creatieprocessen, investeert het in duurzame trajecten, stimuleert het artiesten om risico’s te nemen, verspreidt en internationaliseert het producties en releases, verbindt het artiesten over verschillende disciplinegrenzen heen en blijft het zichzelf ten allen tijde verhouden tot de steeds veranderende superdiverse samenleving. 

 

W.E.R.F. Records op Bandcamp

Nieuwe releases

Danki - albumhoes

RELEASE 19.11.21

danki

PAARD.

Enthusiasm by L.Jacobs

RELEASE 12.11.21

Enthusiasm

L. Jacobs

SUWI albumhoes

Release 22.10.21

French With Simona

SUWI

Maris albumhoes

Release 08.10.21

By Virtue of the Absurd

MARIS

Trance Plantations albumhoes

Release 01.10.21

Trance Plantations

Trance Plantations

Albumhoes The Bach Riddles - Robin Verheyen

Release 24.09.2021

The Bach Riddles

Robin Verheyen

ESINAM - Maël G. Lagadec

RELEASE 03.09.21

Shapes in Twilights of Infinity

ESINAM

Eerdere releases

APHEXions albumhoes

RELEASE 18.06.21

APHEXions

Dorian Dumont

The Milk Factory Dusky albumhoes

RELEASE 16.04.21

Dusky

The Milk Factory

Uma Chine albumhoes

Release 09.04.21

Changes

Uma Chine

The List van Hi Hawaii albumhoes

Release 19.03.21

The List

Hi Hawaii

Echoes of Zoo albumhoes

RELEASE 05.03.21

BREAKOUT

Echoes of Zoo

Albumhoes Grand Picture Palace

RELEASE 19.02.21

Grand Picture Palace

Grand Picture Palace

Wiga Waga albumhoes

RELEASE 29.01.21

Wiga Waga

An Pierlé Quartet

Alex Koo Identified Flying Object albumhoes

RELEASE 08.01.2021

Identified Flying Object

Alex Koo | Ralph Alessi | Attila Gyárfás

Het Verdriet albumhoes

Release 13.11.2020

Het Verdriet

Donder & Apeland