Inland Island foto: Lotte Machs

Inland Island - Tineke De Meyer

Praktisch

PREMIERE 

Een ‘activerende’ luisterervaring

Inland Island is een performatieve installatie en poëtische audiovoorstelling. 

Samen met enkele anderen neem je plaats aan tafel. Via hoofdtelefoons word je aangesproken door een stem zonder lichaam. Deze stem behoort toe aan een grenswezen — een engel, een alien? Tegelijk wel en niet aanwezig spreekt deze eeuwige getuige over wat zich aan en ver voorbij de tafel afspeelt.

“If we opened people up, we’d find landscapes” - Agnes Varda

Dit wezen zoekt naar connectie, zowel met de luisteraar, als tussen de luisteraars onderling. Als een soort van science fiction, opent Inland Island een bredere, meer tedere blik op het heden. 

Een ‘activerende’ luisterervaring, een uitnodiging om vormen van aandacht te verkennen, ontstaan uit vragen over perspectief en perceptie, over ervaring en subjectiviteit, over hoe we dingen weten. Via licht en geluid wordt zintuiglijk voelbaar hoe poreus een grens kan zijn de grens van een ruimte, een individu, een moment, maar ook die tussen luisteraar en performer.

 

Leuk om te weten

Wie intekent op de brunch met Sander De Keere krijgt een unieke korting op ofwel Sogni Liquidi of Inland Island. De kortingsvoucher krijg je bij het aankopen van jouw brunch tickets. Zo geniet je dubbel: én van een heerlijke piano performance met lekkere brunch mét daarbij nog een performance uit het programma als toetje.

Tekst, concept & creatie
Tineke De Meyer
lichtontwerp
Vinny Jones
setontwerp
Julien Thomas
geluidsontwerp
ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders)
bewegingscoach
Lisbeth Gruwez
mentor
Luanda Casella
dramaturgie
Stine Sampers
met de steun van
de Vlaamse Overheid, Stad Gent, KAAP, VIERNULVIER, workspacebrussels en C-TAKT, Brakke Grond, BUDA & Zuidpool