TimeLock beeld door Eva Mpatshi

TimeLock

Praktisch

  • 20:00
  • De Rode Antraciet vzw, Concertgebouw Brugge, Penitentiair Complex Brugge en De Republiek
  • VVK € 5.0 ADD € 8.0

AFGELAST WEGENS ZIEKTE

Deze talk is helaas afgezegd wegens ziekte.

Wie interesse heeft over het thema verwijzen we niet alleen graag door naar de expo die nog loopt tot en met 23 oktober, maar ook naar onze luisterkamer Inmate Sessions - een gesprek over het muziekatelier in de Brugse gevangenis. 

 

__

Het is een open deur intrappen om te stellen dat het gros van gedetineerden in onze gevangenissen een precaire mentale gezondheid heeft en dat tegelijk een goed opgezette en doorgedreven therapie ontbreekt. Dit gebrek aan therapie kwam ook als rode draad naar voren tijdens alle gesprekken voor Timelock (naar de gelijknamige podcast en expo). Tegelijk worden de positieve effecten van kunst en cultuur op de geestelijke gezondheid van mens en samenleving als een vanzelfsprekendheid aanvaard.

Het debat gaat over rechten van gedetineerden. Hoe kan je een goed detentiebeleid ontwikkelen waarbij gevangenen klaargemaakt worden om terug ge├»ntegreerd te worden in de samenleving. Hoe kan je de vele drugsverslavingen en zelfmoorden vermijden? Hoe kan je in een gezonde samenleving gedetineerden als burgers behandelen met rechten en plichten? Timelock wordt een debat zonder taboes met kunstenaars, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen.