AMOKATHON - beeld door Femke Den Hollander

AMOKATHON

AMOKATHON trapt 10 dagen AMOK af, W.E.R.F. Records style!

We starten AMOK naar goede gewoonte op met de AMOKATHON, een spetterende muzikale marathon op verschillende Brugse locaties in de binnenstad. Speciaal voor deze editie zetten we het huislabel W.E.R.F. Records in de verf, dat aan de vooravond staat van zijn dertigste verjaardag. Op het menu pronkt een brede selectie aan recente releases dat de veelzijdigheid en uitzonderlijke kwaliteit van de Belgische jazz and beyond scene extra in de verf zet.

Het overzicht van de avond vind je onderaan de pagina bij 'programma'.

Vitja Pauwels (19u - Cinema Lumière)

In avant-première presenteren we nieuw werk van gitarist en creatieve duizendpoot Vitja Pauwels. Zijn eigenzinnig repertoire balanceert tussen americana, singer-songwriter, ambient en hedendaagse jazz. De plaat 'Drift By / Sink In' komt officieel uit op 6 november maar tijdens AMOK krijgt u exclusief een sneak peek!

Karen Willems (19.45u - Snuffel)

Ook drumster en muzikale avonturier Karen Willems is van de partij, geflankeerd door drie bijzondere saxofonisten: John Snauwaert, Vincent Brijs en Marc De Maeseneer. Samen gaan ze door het leven als Terre Sol Four. Aanstaande vrijdag 6 mei wordt de nieuwe dubbel elpee ‘Grichte’ de wereld in gestuurd. Die laat op de ene plaat solowerk van Karen horen en op de andere krijgt u dit pittige viertal te horen. Sjamanistische jazz die refereert aan Mingus en Ornette Coleman, maar tegelijk ontegensprekelijk de identiteit van Karen Willems uitademt.

SPOOK (20.30u - De Republiek)

Ook het kersverse trio SPOOK (met Nicolas Rombouts op contrabas, Filip Wauters op steel guitar en Simon Segers op drums) flirt met invloeden uit americana. Zelf noemen ze hun bezwerende muziek ‘free country’. Het internationale platform Bandcamp tipte hen dan weer bij de beste jazz releases van maart 2022. Oordeel vooral zelf.

mòs ensemble (20.30u - Lumière)

Meer ingetogen is de filmische en narratieve muziek van mòs ensemble, een achtkoppig ensemble rond frontman Kobe Boon met in de hoofdrol drie bijzondere zangeressen: Marta Del Grandi, Roos Denayer en Astrid Creve, geruggesteund door een bont allegaartje aan jonge creatieve Gentse jazzmusici. Hun bloedmooie 'Behind The Marble' verscheen eerder dit jaar. Laat u betoveren.

Gratitude Trio (21.15u - Snuffel)

Gratitude Trio brengt in september 2022 hun vierde album uit onder W.E.R.F. Records in samenwerking met het Collectif Koa. De Belgisch-Franse band werkt al meer dan een jaar aan dit project, waarbij het muzikale kader van het vorige album verder ontwikkeld wordt, een mengeling van gevoeligheid en groove, contemplatieve vocals en razende solo's, een mooie mix van akoestische en elektronische klanken... 
De muziek is verfijnd en organisch, altijd met de energie en het gevoel voor risico dat hen kenmerkt.

MARIS (22u - Lumière)

Een herkansing komt er voor MARIS, het project rond frontvrouw Mariske Broeckmeyer. Vorig jaar moesten ze omwille van een covid-besmetting verstek geven, maar dit jaar maken ze het helemaal goed. Op 27 mei brengen ze een nieuwe EP uit 'The Tyranny Of Temperance'. Die bouwt muzikale verder op de Scandinavische sound die de luisteraar meevoert naar weidse vergezichten.

MDC III (22.45u - De Republiek)

Zo hebben we een premièreconcert van MDCIII, het psychedelische trio van Mattias De Craene op sax, geflankeerd door twee drummers, Simon Segers en Lennert Jacobs. Zij brengen op die dag hun tweede plaat 'Drawn In Dusk' uit, dat een compleet nieuwe klankwereld laat horen, die het midden houdt tussen ambient, dub, techno, etno folk en impro jazz.

Don Kapot + Fulco Ottervanger (23.30u - Snuffel)

Een stevige muzikale uppercut wordt die avond uitgedeeld door het punkjazz trio Don Kapot, dat op 23 september een nieuwe plaat uitbrengt in samenwerking met niemand minder dan Fulco Ottervanger (bekend van bij De Beren Gieren, BeraadGeslagen of simpelweg als FULCO). Deze plaat is het resultaat van een knettergekke maar steengoede improvisatiesessie die te goed was om niet uit te brengen. Het gelegenheidsproject met Fulco zal echter maar één keer live te zien op podium... en dat is tijdens AMOK. Don't miss out!

Programma

  • 19u Vitja Pauwels - Cinema Lumière
  • 19.45u Karen Willems - Snuffel
  • 20.30u SPOOK - De Republiek
  • 20.30u mòs ensemble - Cinema Lumière
  • 21.15u Gratitude Trio - Snuffel
  • 22u MARIS - Cinema Lumière
  • 22.45u MDC III - De Republiek
  • 23.30u Don Kapot + Fulco Ottervanger - Snuffel
  • 00.15u DJ Lander Gyselinck - Paula Mostaert