Ontdek het voorjaar van KAAP

muziek

[insert year here] komt eraan!

Eenmaal de Sint weer naar Spanje trekt om te ontsnappen aan kinderen en coronamaatregelen is het tijd om de kerstboom uit te zetten én… het voorjaarsprogramma van KAAP te lanceren!

Muziek, performance, woord, dans... We maken er één heerlijke cocktail van in wat wij het voorjaar 22 noemen. Met een succesvolle derde editie van AMOK; een prachtig najaar en een resem nieuwe ideeën in ons rugzakje trekken we vol goede moed de lente tegemoet!

Hear Here! - Luisterkamers

Vanaf januari starten we met luisterkamers. Onder de noemer 'Hear Here' nodigen we elke maand artiesten uit in KAAP | De Groenplaats en leggen we ons oor te luisteren.
De eerste is al meteen een topper. De Brugse band VENTILATEUR komt hun debuutplaat in avant-première bespreken en we luisteren ook samen met de band naar het album.

Elke luisterkamer is open voor een beperkt aantal mensen en is.. gratis (mits reservatie).

De luisterkamer van VENTILATEUR

De luisterkamer van Femke Gyselinck

De luisterkamer van Astrid Haerens & MARIS

 

Tanzen tanzen - Bits of Dance

Tijdens Bits of Dance bundelen de drie partners van Dans in Brugge – KAAP, Cultuurcentrum Brugge en Concertgebouw Brugge - de krachten. Het festival laat niet enkel dans zien, maar is ook een spannend platform voor dansexpertise. Ook dit jaar delen spelers uit het veld verrassende praktijken tijdens de makersdag, exclusief voor dansers en choreografen.

Maar er is heel wat dans te ontdekken voor het grote publiek. Bij Bits of Dance ontdek je het zaadje die later ontkiemt tot een afgewerkte productie. Je krijgt tijdens dit festival als eerste een blik op nieuw werk. De ticketverkoop start in januari.

Meer over Bits of Dance

 

Let Love Rule - editie 12!

Al voor de 12e keer laten we het stomen aan zee. In het valentijnsweek vieren we de liefde in al zijn gedaantes. We konden een wonderlijk mooie line-up strikken met Mevrouw Tamara, Saskia De Coster, Pelumi Adejumo en Grof Geschud. Samen of alleen - tijdens deze avond is iedereen van harte welkom. 

Ontdek de avond van de vrije literaire liefde

 

Space is the Place

In april slaan we de handen in elkaar met het Amsterdamse Space is the Place. Samen met SITP zorgen we voor een heet feestje in Oostende! Met Joachim Badenhorst, Terrie Ex, Hanne De Backer, Ambush Party en Mother Tongue blazen we een stevige bries impro en jazz aan de kust.

Het programma van SITP

 

Performance in De Groenplaats

Tijdens het voorjaar komen verschillende voormalige residenten terug met hun performance! Zo hebben we onder andere opnieuw Dounia Mahammed en Alan Van Rompuy te gast. 

GNAB◊RRETN¡

What the God

Whatsapp - April

March + Poems and other emergencies

Tactile talk - workshop

Tactile talk

 

Literatuur in de breedste zin van het woord

We hebben een scherp literair programma in 2022. Met oa. Dominique De Groen, Patricia de Vries, Astrid Haerens, Wilde Wijven enz.

Astrid Haerens

Field Notes from a Catastrophe: Tijd

Field Notes from a Catastrophe: Liefde

 

En veeeeeel muziek

Zowel in Brugge als Oostende brengen we een fantastisch aanbod aan muziek!

bààn + Jeroen Van Herzeele

MiXMONK

Raf Vertessen Quartet

Lara Rosseel Band

Fire in the Pet Store

Rudresh Mahanthappa's Hero Trio

VENTILATEUR

Nate Wooley