WhatsApp-versie April - Chloe Chignell & Nathalie Rozanes

WhatsApp-performance April - Chloe Chignell & Nathalie Rozanes

Praktisch

De virtuele ruimte van een WhatsApp-groep als podium voor de voorstelling April

Nathalie Rozanes & Chloe Chignell houden het midden tussen een toneelstuk, een sms-roman, relatietherapie en een liefdesbrief aan vriendschap. Een eerste versie van deze social media performance vond plaats in april 2021 - in het prille begin van de lockdown.

Bijna een jaar later, op 15 maart 2022, brengen ze een nieuwe versie van APRIL - voor iedereen die graag mee opgenomen wordt in de WhatsApp groep.

"We wilden het hebben over intimiteit, vriendschap en aanraking in een tijd van een wereldwijde pandemie. Ik denk dat we de situatie niet echt hoeven uit te leggen omdat we er allemaal in leven, maar je weet wel... de verminderde contacten, de aarzeling van nabijheid, de beslissing wie te zien en wanneer ze te zien, wie aan te raken, met wie te slapen, van wie afstand te bewaren. Om na te denken over hoe deze sociale choreografieën van de pandemie - die het lichaam aanduiden als de gevaarlijke, lekkende, onstabiele grond voor een virale oorlog - de modellen van vriendschap waaraan we deelnemen en die we uitvoeren, ten goede of ten kwade, veranderen.

In het begin waren we naïef en bleven we praten over 'daarna', je weet wel, wanneer de dingen weer normaal zouden worden, wanneer de dingen gemakkelijk en vloeiend zouden aanvoelen en het zelfbewustzijn waarmee we nu rondlopen zou beginnen te weerkeren en we zouden hoesten in de supermarkt, iets wat nu afschuwelijk lijkt.

Maar natuurlijk is "daarna" een fictie, het is een manier om het huidige moment te vertellen om het draaglijker te maken. Wij zijn hier, in dit intens banale open stuk nu-tijd en onze relaties worden er anders door. Ook al zouden er in het openbaar gezichten zonder masker zijn en geen beperkingen voor gasten, dan nog hebben we deze sociale choreografieën in ons lichaam meegedragen en blijven ze, zo niet 'ons' heden, in ons lichaam geschreven herinneringen, een bepalende geschiedenis."

Praktisch

  • Voor deze voorstelling word je toegevoegd aan een WhatsApp groep.
    We hebben hiervoor je nummer nodig - dit zal enkel gebruikt worden voor de voorstelling en niet voor andere doeleinden. Vooraf inschrijven noodzakelijk.
  • De performance gaat door in het Engels
research, creatie en performance
Chloe Chignell & Nathalie Rozanes
met de steun van
KAAP en workspacebrussels