Jeroen van Herzeele, foto door Annie Boedt

W.E.R.F. Records presents Bààn & Jeroen Van Herzeele (solo)

Praktisch

W.E.R.F. Records neemt je mee op een meeslepende muzikale ontdekkingsreis

W.E.R.F. Records biedt al meer dan 25 jaar een staalkaart van alles wat spannend is binnen de brede regionen van vaderlandse jazz en koestert een voorliefde voor muzikanten die de grenzen ervan opzoeken. In deze double bill night presenteren we muzikale avonturiers die doorheen de jaren elk hun eigen sound hebben ontwikkeld.

Jeroen Van Herzeele

Saxofonist Jeroen Van Herzeele is intussen een veteraan in het Belgische jazzlandschap en verscheen sinds de jaren ’90 op ons label met groepen als Greetings From Mercury, Mâäk’s Spirit en zijn eigen Jeroen Van Herzeele Quartet. In het najaar van 2022 verschijnt een nieuwe plaat van zijn jongste project ‘Gratitude Trio’. Hierin exploreert hij kosmische jazz door gebruik te maken van modulaire synthesizers, saxofoon en zijn ewi (electric wind instrument). Als voorsmaakje op deze plaat brengt hij tijdens deze double bill een gelijkaardige solo set. 

bààn

Met soundscapes zwevend tussen ambient, psych, rock en jazz creëert bààn een sfeer waarin de luisteraar zichzelf volledig verliest. Hun muzikaal universum leunt sterk aan bij de instrumentale krautrock van Can. Hun meeslepende sound houdt je van meet af aan in een muzikale houdgreep waaruit je jezelf heel moeilijk weet los te wringen. Dit tweemansproject bestaat uit de Brusselaars Pascal N. Paulus (toetsen) en Jean-Philippe De Gheest (drums). Tijdens deze double bill night presenteren ze hun gloednieuwe plaat ‘Shadowboxing’ die verschijnt op W.E.R.F. Records. 

Bààn

keys
Pascal N. Paulus
drums
Jean-Philippe De Geest

Jeroen Van Herzeele

ewi, sax, modular synth
Jeroen Van Herzeele