VENTILATEUR foto: Vibe Stalpaert

VENTILATEUR

Praktisch

Brugs groove-trio presenteert eerste full album op W.E.R.F. Records

VENTILATEUR is Brugge's best bewaarde muzikale geheim. Hun eerste, zelf getitelde EP liet zich smaken bij fans van Dans Dans en Nordmann. Nu brengen ze hun eerste volledige album uit via W.E.R.F. Records. Hun aanstekelijke mix van jazz, post-rock en soul levert een uniek en meeslepend geluid op.

De eerste single uit dat debuutalbum, dat als Hoofdplaat door het leven zal gaan, is getiteld Nectar. Met deze single neemt de band een bad in het analoge. De luisteraar wordt verwelkomd door taperuis en een strijker die de toon zetten voor een ingetogen maar intense inkijk op wat het album zal brengen. Een herhalende gitaarmelodie gidst je verder doorheen het nummer dat voor het trio symbool staat voor het streven naar schoonheid in simpliciteit. Gewapend met drums, bas en gitaar geeft deze groep stevig van jetje in het departement grooves en tegentrekkende ritmes, zonder nuances en melodie uit het oog te verliezen.

CLOSE ENCOUNTERS

Close Encounters tussen KAAP en Cactus Muziekcentrum! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en global sounds, zowel analoog als digitaal.

 

Elektrische bas
Jasper Hollevoet
gitaar
Daan Soenens
drums
Iben Stalpaert