GNAB◊RRETN¡ foto: Lieselot Siddiki

GNAB◊RRETN¡ - Dounia Mahammed & Alan Van Rompuy

Praktisch

Een voorstelling over taal, muziek en de verbinding ertussen.

GNAB◊RRETN¡ is een experiment in communicatie. Een  concert over vinden en verliezen van wat je herinnert, maar dat nooit plaatsvond. Twee ontheemde wezens die zichzelf/alles voortdurend bij elkaar rapen. Een warme sciencefiction op zoek naar connectie in vervreemding. 

Alan Van Rompuy en Dounia Mahammed, deden onderzoek naar geluidsoverlast (voor zowel mens als dier), patronen, selectieve doofheid, gewenning en ruis in verhouding tot stilte: iets dat ophoudt met bestaan, de (na-)galm, echo, herinnering van iets dat voorbij is, waardoor het voelbaarder of hoorbaarder is dan toen het nog bestond. 

Ieder met hun eigen achtergrond willen ze muziek, tekst en beweging in elkaar laten overlopen, gevolg laten zijn van elkaar, in een andere context plaatsen: beweging brengt geluid, herhaling wordt ritme, woord is klank, klank wordt gevoel(d).  

In een speelse (de)constructie van verschillende talen gaan ze op zoek naar betekenis en  onzin, naar abstractie en taal schommelend tussen het verstaanbare en het enkel voelbare.

Maker & performer
Dounia Mahammed
Producer & muzikan
Alan Van Rompuy
Outside Eye
Myriam Van Imschoot, Fulco Ottervanger, Mira Bryssinck
Decor, licht & klankbord
Michiel Soete
kostuums, foto's
Lieselot Siddiki
video
Grégoire Verbeke
Productie
wpZimmer
coproductie
Brakke Grond, KAAP, Vooruit, C-Takt, PILAR, Zinnema, Volta, De Grote Post
met dank aan
Rosas, Simon D’Huyvetter, Merel Van de Gehuchte