Ontdek De Langste Dag in Oostende

Van zonsopgang tot zonsondergang

Van zonsopgang tot zonsondergang bewegen kunstenaars zich in Oostende: op het strand, de dijk, in Mu.ZEE, KAAP en overal daartussen, zelfs op het water. Je kan deze dag beleven op twee manieren: met een geleide wandeling waar een gids je mee op sleeptouw neemt of op je eentje - met een papieren gids als leidraad. Na zonsondergang begint de afterparty aan de Drie Gapers - daar nodigen we iedereen uit om samen met Boegbeeld vzw een feestje te starten.

De dag begint al om 05.15u met De Vroegste Dag wandeling en eindigt pas in de late uurtjes met een heuse afterparty. We menen het dus echt als we zeggen dat dit de langste dag is! 

De geleide wandelingen

In totaal zijn er 11 wandelingen. Elke wandeling wordt begeleid door een gids die je ontmoet op een afgesproken plaats. Die plaats wordt bekend gemaakt bij aankoop van jouw gidsbeurt en dat per e-mail. Elke wandeling omvat meerdere interventies alsook een bezoek aan Mu.ZEE (geldig op zaterdag 29 juni 2024). Elke deelnemer krijgt alle informatie over de interventies tijdens De Langste Dag. Je krijgt eveneens een boekje met alle locaties, een tijdsschema én een overzicht van de kunstenaars en hun werk. De gids neemt je mee op sleeptouw en zal meer vertellen over de werken die je te zien krijgt en tips geven over het verdere verloop van de dag.

Alle wandelingen hebben een andere invulling. Je kan natuurlijk meerdere wandelingen volgen om zoveel mogelijk van De Langste Dag te ervaren of je volgt één geleide wandeling en gaat daarna op eigen ontdekking met je boekje als leidraad! Good to know: vanaf een tweede wandeling krijg je een korting van 50% op de volgende. 

 

Alle wandelingen op een rijtje

De Vroegste Dag

De Dag in Zee

De Kosmische Dag

De Vurige Dag

De Muzikale Dag

De Buitenstebinnen Dag

De Museale Dag

De Ziltige Dag

De Deinende Dag

De Rituele Dag

De Laatste Dag

 

Zelf op stap

Je kan natuurlijk ook zonder gids op ontdekking. Om je toch wat te ondersteunen in je zoektocht naar alle interventies hebben we een boekje om als papieren leidraad te gebruiken. Bij aankoop van het boekje krijg je een handig overzicht van alle kunstenaars en hun werk, alsook waar en wanneer bepaalde interventies plaatsvinden. Je krijgt dus alle informatie om op ontdekking te gaan. Met het boekje heb je ook toegang tot Mu.ZEE (geldig op zaterdag 29 juni 2024).

Het boekje is te verkrijgen in Mu.ZEE en KAAP vanaf 11 juni 2024. Je kan het online aankopen en dan ter plaatse afhalen. 

Meer info

Een pak belevenissen, ervaringen, interventies en opzettelijke toevalligheden dat je niet wil missen: zaterdag 29 juni in Oostende. Kom erbij, wij zijn er de hele dag!

 

Ontdek De Langste Dag