de vurige dag campagnebeeld, foto door Bárbara Jarque

De Vurige Dag - geleide wandeling

Praktisch

Or is this burning an eternal flame? 

We nodigen je uit om samen met Leo Copers een nieuwe dag - De Langste Dag - in het museum te openen met een ritueel. Zijn sculptuur De Eeuwige Vlam is deel van de collectie van Mu.ZEE en maakt de openbare ruimte tot publiek museum. Daarbij rijst nog de vraag of die Eeuwige Vlam bestand is tegen de weersomstandigheden buiten het museum? 

We ontdekken het samen! In Mu.ZEE kan je met Performative Gestures naar de collectie kijken door de ogen van Ria Pacquée. Vervolgens ben je getuige van de hypergevoelige ingewanden van Laurie Charles die in staat blijken om vulkaanuitbarstingen te voorspellen! Met wat geluk worden we door Myrthe van der Mark in het museum bediend van een smokey onderkoeld tussendoortje.

 

PRAKTISCH

  • Duur: 10u - 11.30u
  • Maximum aantal deelnemers: 20
  • De start- en eindlocatie wordt meegedeeld bij inschrijving
  • In je ticket zit ook toegang tot Mu.ZEE inbegrepen (geldig op 29.06.24)

OVER DE LANGSTE DAG

Van zonsopgang tot zonsondergang. Kunstenaars bewegen zich in en tussen Mu.ZEE en KAAP in Oostende. Verschillende performances, sommige doorlopend. De ene zichtbaar en luid, de andere amper waar te nemen. De acties volgen het ritme van de zon, de getijden en de klok. Het wordt een lange dag, nagenoeg de langste. Pas als de zon ondergaat eindigt de happening… en begint de afterparty.

 

KORTING

Vanaf twee wandelingen krijg je een korting van 50% op je volgende gidsbeurt!