buitenstebinnen dag foto Bárbara Jarque

De Buitenstebinnen Dag - geleide wandeling

Praktisch

Kosmische kunst.

We nemen je mee op sleeptouw door Oostende, een stad waar verschillende acties simultaan aan de gang zijn: van het vechten tegen natuurwetten op het strand, richting de binnenstad waar geld moet rollen en vervolgens naar het museum, de plek van de kunstwerker. 

We beginnen in de toolbox van Gwendolyn Lootens, waar je kennis maakt met acht efemere situaties die de kunstenaar bedacht in functie van verschillende mogelijke weersomstandigheden aan zee. Wat verderop ontmoeten we Nienke Baeckelandt aan de vloedlijn, waar ze met haar ijssculpturen inspeelt op de kosmische krachten die eb en vloed beïnvloeden. We duiken vervolgens de winkelstraten in om buren een muzikale ode te zien en horen brengen aan de “schoenboer”. Eindigen doen we in Mu.ZEE, waar een ingetogen koor van jongeren onder begeleiding van Francesca Grilli de museale ruimtes overneemt.

 

PRAKTISCH

  • Duur: 13.45u - 15.30u
  • Maximum aantal deelnemers: 15
  • De start- en eindlocatie wordt meegedeeld bij inschrijving
  • In je ticket zit ook toegang tot Mu.ZEE inbegrepen (geldig op 29.06.24)

OVER DE LANGSTE DAG

Van zonsopgang tot zonsondergang. Kunstenaars bewegen zich in en tussen Mu.ZEE en KAAP in Oostende. Verschillende performances, sommige doorlopend. De ene zichtbaar en luid, de andere amper waar te nemen. De acties volgen het ritme van de zon, de getijden en de klok. Het wordt een lange dag, nagenoeg de langste. Pas als de zon ondergaat eindigt de happening… en begint de afterparty.

 

KORTING

Vanaf twee wandelingen krijg je een korting van 50% op je volgende gidsbeurt!