De zee, foto door Bárbara Jarque

De Dag in Zee - geleide wandeling

Praktisch

Een wachtkamer is een plek waar de tijd stilstaat

Een wachtkamer is een plek waar de tijd stilstaat. Je wil er niet zijn maar het is een noodzakelijk kwaad. We nodigen je uit om vrijwillig in de mooiste en meest innemende wachtkamer ter wereld plaats te nemen, een behoorlijk unieke ervaring die nog op geen enkele ‘bucket list’ te lezen stond! Samen met kunstenaar Sofie Anny Nicea zit je te wachten, ergens tussen eb en vloed, gevangen op zee. Is dit tijdswinst of verlies?

Helemaal opgeladen door de kracht van de zee, kan je een kijkje nemen in de Toolbox van Gwendolyn Lootens, waar je kennismaakt met acht efemere situaties die de kunstenaar bedacht in functie van verschillende mogelijke weersomstandigheden aan zee. 

Bij een welverdiende koffie kan je getuige zijn van een stilzwijgende, maar des te meer kritische reflectie op de koloniale architectuur door Ria Pacquée

Tenslotte neemt de gids je nog mee naar de rituele ‘opening’ van het museum door Leo Copers.

 

PRAKTISCH

  • Duur: 07.00u - 10.00u
  • Maximum aantal deelnemers: 9
  • De start- en eindlocatie wordt meegedeeld bij inschrijving
  • In je ticket zit ook toegang tot Mu.ZEE inbegrepen (geldig op 29.06.24)

OVER DE LANGSTE DAG

Van zonsopgang tot zonsondergang. Kunstenaars bewegen zich in en tussen Mu.ZEE en KAAP in Oostende. Verschillende performances, sommige doorlopend. De ene zichtbaar en luid, de andere amper waar te nemen. De acties volgen het ritme van de zon, de getijden en de klok. Het wordt een lange dag, nagenoeg de langste. Pas als de zon ondergaat eindigt de happening… en begint de afterparty.

 

KORTING

Vanaf twee wandelingen krijg je een korting van 50% op je volgende gidsbeurt!