ziltige dag foto door Bárbara Jarque

De Ziltige Dag - geleide wandeling

Praktisch

Slam dunk ice sculpture and tasting funk.

De zwaartekracht van de maan trekt aan de aarde en veroorzaakt de getijden die onze stranden dagelijks overspoelen. We ontmoeten Nienke Baeckelandt op het strand, die met haar ijssculptuur op het strand deze kosmische beweging aan de oppervlakte tastbaar maakt.

Daarna nodigen we je uit om een lezing en proeverij bij te wonen van Samah Hijawi en Erika Sprey, waarbij je ontdekt hoe de zon, de maan en de getijden onze collectieve dromen beïnvloeden. Voor wie nog niet genoeg achter de kiezen kreeg, kan nog een kijkje nemen bij Solar Hoop, waar we Pieterjan Ginckels ontmoeten die dit basketbaltoernooi organiseert.

 

PRAKTISCH

  • Duur: 15.15u - 17.30u
  • Maximum aantal deelnemers: 12
  • De start- en eindlocatie wordt meegedeeld bij inschrijving
  • In je ticket zit ook toegang tot Mu.ZEE inbegrepen (geldig op 29.06.24)

OVER DE LANGSTE DAG

Van zonsopgang tot zonsondergang. Kunstenaars bewegen zich in en tussen Mu.ZEE en KAAP in Oostende. Verschillende performances, sommige doorlopend. De ene zichtbaar en luid, de andere amper waar te nemen. De acties volgen het ritme van de zon, de getijden en de klok. Het wordt een lange dag, nagenoeg de langste. Pas als de zon ondergaat eindigt de happening… en begint de afterparty.

 

KORTING

Vanaf twee wandelingen krijg je een korting van 50% op je volgende gidsbeurt!