Terug naar overzicht
  • Nieuwsbericht
  • 02/02/21 15:34

Week van de Belgische muziek #unitedwejazz

Tijdens de Week van de Belgische Muziek schakelt ook de jazzsector een versnelling hoger. Verschillende spelers uit de sector bundelen dan de krachten om de spotlights op muziek van eigen bodem te richten. Via het platform jazz.be en de socialmediakanalen van de betrokken organisaties zal een week lang boeiende en verrassende content gedeeld worden, van fotoreportages en playlists tot videoclips en concertopnames (van o.m. Jef Neve, Ottla, ESINAM, De Beren Gieren, Bram De Looze en nog veel meer).

De Belgische jazz krijgt het - net als heel wat andere sectoren - hard te verduren, maar bleef in beweging, ook al gebeurde het sinds maart minder zichtbaar. Een mooi voorbeeld van wat je kan bereiken met verenigde krachten, was het ambitieuze Bel Jazz Fest, een tweedaags online event met het kruim van de Belgische jazz. Tussen de lockdowns regende het ook kleinschalige, coronaproof georganiseerde voorstellingen en zelfs enkele festivals (denk maar aan AMOK). De sector toonde zich inventief en vastberaden. Intussen bleven muzikanten broeien op nieuwe projecten, namen ze deel aan residenties, werd er nieuwe muziek uitgebracht, konden ze hun ei kwijt via kwalitatieve livestreams.

Maar natuurlijk tellen we allemaal af naar de toekomst. Naar het échte werk. Van 8 tot 14 februari laten we nog eens zien en horen wat we missen. De Belgische jazzartiesten worden dan in de kijker gezet via de Facebookpagina’s van heel wat deelnemende organisaties, waaronder kunstencentrum KAAP, Bozar, Brosella, C-Mine, De Bijloke, Flagey, Gent Jazz, Jazz Middelheim, Jazz Station, Handelsbeurs, JazzLab, kunstencentrum nona, Leuven Jazz, Met-X, Sound In Motion, VI.BE en vele andere. Wil je alles zien, volg dan zeker onze Facebookpagina

Alle concerten vind je alvast terug in ons programmaoverzicht.

De Week van de Belgische muziek wordt zo één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. Want muziek is onverwoestbaar en tijdloos, ook in coronatijden.#UnitedWeJazz

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

Nieuw interactieplatform

Nieuw interactieplatform
N.E.S.H.A.A. (Not Every Ship Has An Author) lanceert het nieuwe interactieplatform www.acursepoem.com, wa... (Lees meer)

Residentie A CURSE POEM

Residentie A CURSE POEM
N.E.S.H.A.A. wil bewust omgaan met referenties en bronmateriaal en vindt het belangrijk om de bronnen die een inspirati... (Lees meer)

Phonorama zoekt geluiden

Phonorama zoekt geluiden
Tijdscapsule Geluidskunstenaar Stijn Dickel wil samen met de Bruggeling op zoek naar typisch Brugse geluiden. Dat kan ee... (Lees meer)

Steun Live2020 met AMOK merch!

Steun Live2020 met AMOK merch!

Tijdens AMOK 2020 kon je exclusieve merch bekomen, ontworpen door Lost in the World (van creatief mastermind Davy Denduyver). We willen de laatste stuks integraal ten voordele van Live2020 verkopen in de week van 8 tot 14 februari - Week van de Belgische Muziek.

Wat is Live2020? Het fonds heeft de ambitie een aanvulling te bieden, waar nodig een extra bijdrage te leveren, aan door de huidige crisis op alle vlakken zwaar getroffen collega’s. 

Samen zamelen we geld in om mensen te helpen: al wie livemuziek mogelijk maakt (van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies) en het nu financieel erg moeilijk heeft. Zij verdienen onze steun. 

Ontdek de merch hier