Reserveer vanaf nu je tickets voor DANSAND!

Wees snel, sommige plaatsen zijn echt zéér beperkt!

Wie tijdens DANSAND! een vaste dansvloer verwacht, kan lang zoeken. We zetten meer dan ooit in op choreografisch werk dat in dialoog gaat met de openbare ruimte en interactie opzoekt met passanten en het publiek. De First Date tussen zangeres Trixie Whitley en choreografe Kayla Farrish vindt bijvoorbeeld plaats op het sportstrand en daags nadien op de oude zwembadsite. Je zal ons ook vinden langs de vloedlijn, het stationsplein en het project Birdwatching 4x4 van Benjamin Vandewalle maakt de dijk onveilig.

Die site specific voorstellingen kunnen vaak veel publiek aan en sommige zijn ook gratis, denk maar aan The SyncopatorsSwarmy SwarmThe Choir of Dissonance of Caution: Wet Floor waar je met Ruben Mardulier, Milan Van Bortel en een groot bord de watergrens afloopt enz. Op deze performances kan je gewoon botsen of aan deelnemen.

Maar er zijn ook heel wat kleinere performances, zoals Walk By My Side waar je samen met Christian Bakalov op het strand wandelt, Birdwatching 4x4 - een krap gezellig karretje die de dijk afrijdt, en de wandeling Koloniale sporen beperkt zich ook tot een handvol deelnemers. 

We zeggen het niet graag, maar haast en spoed is soms wel goed.  Verder zijn er beach versies van oa. Femke Gyselinck & Platform-K's Change of Plans, of Jolie Ngemi's Nkisi .. De allerlaatste performance van Come on Feet door granvat & Quan Bui Ngoc (die in 2019 zijn origine vond op DANSAND!), de onbetrouwbare archieven van Rona Kennedy in het Thermae Palace, de SOKL die verschillende artiesten zal plaats geven, en veel veel meer om te ontdekken. Een beknopt dagprogramma vind je hierOns advies? Boek de tickets waar je zeker bij wil zijn maar laat je ook gewoon verrassen. DANSAND! is beleven, voelen, loslaten en genieten - don't overthink it (dat heeft programmator Merel al voor ons gedaan - en daar zijn we heel dankbaar voor!)We hopen dan ook je heel graag te ontmoeten tijdens dat eerste zomerweekend in Oostende!

 

DANSAND! - naar een concept van Katleen Van Langendonck.