Nieuw: de Turnzaal Sessies

Turning it up in the turnzaal

De naam is niet bijster origineel, maar substance over style zeggen we dan! En het programma dat we in het voorjaar naar deze prachtige neogotische turnzaal brengen, is niet min! 

We brengen er een reeks van vijf concerten, in evenveel maanden. Op het programma staat telkens een W.E.R.F. records artiest/band in combinatie met een internationale tegenhanger. Nieuwe releases of releases van het voorbije jaar dat we nog niet konden brengen tot we nu deze prachtige locatie pinden. 

First up is Vitja Pauwels' Early Life Forms. Vitja stelde eind 2022 tijdens een residentie zijn band samen. Early Life Forms bestaat uit Vitja, Frederic Leroux, Casper Van De Velde en Laurens Dierickx. Muzikaal dansen ze op het raakvlak tussen latin jazz, groovende rock en filmische exploraties. Na het concert van Vitja Pauwels doen we nog een stretchke en brengen we je nog Trio Heinz Herbert, wat ergens het midden houdt tussen free jazz, elektronische muziek en collectieve impro.

Een maand later is het de beurt aan Robin Verheyen, de meester saxofonist die je misschien al solo zag op AMOK in de prachtige Walburgakerk, of met de formatie TaxiWars op Werchter.. In ieder geval, Powerhouse Verheyen meldt zich aan op 23 februari, samen met het Nederlanse trio Schouten/Courtois/Janssen.

Nog een maand later (want zo gaat dat met maandelijkse reeksen) treffen we Stadlander, een release van W.E.R.F. records uit het voorjaar van 2023 in combinatie met het AVA Trio. Zij brengen in maart 2024 hun nieuwe album uit, waar ze je meenemen op een muzikale reis door tijd en ruimte. Live blijven we gelukkig veilig en wel binnen de neogotische turnzaal. 

De voorlaatste in de reeks is SUWI, het krachtige maar gevoelige trio die eerder op W.E.R.F. al een album uitbracht, maar in 2024 een tweede plaat op de wereld los laat. We combineren het jonge trio met Linda Frederiksson's Juniper. Hun ingetogen melodieën en zanglijnen zijn geïnspireerd op Feist en Neil Young. Dit belooft een bijzonder mooie avond te worden.

Last, but not least natuurlijk - Nicolas Mortelmans Quartet en Amirtha Kidambi's Elder Ones. Verwacht je aan een zowel meditatief als explosief einde waar Indiase muziek en free jazz samensmelten.

 

Je kan ervoor kiezen één of meerdere concerten te doen, je kan ook kiezen om ze allemaal te doen! En dat... dat is natuurlijk de goedkoopste en leukste manier!  Want we hebben een VVK pakket in de aanbieding, waar je alle concerten voor de luttele prijs van € 50 kan ontdekken, ben je onder de gezegende leeftijd van 26 dan is dat slechts € 25.

Jawel: 

5 concerten voor € 50
- 26 pakket aan € 25

 

Locatie: Klaverstraat 52, 8000 Brugge

Heel graag tot dan!