Vitja Pauwels’ Early Life Forms foto: Olympe Tits + Trio Heinz Herbert foto: Stephan Brueckler

Vitja Pauwels’ Early Life Forms (BE) | Trio Heinz Herbert (CH)

Praktisch

In 2024 brengen we muziek naar de neogotische turnzaal van Howest

Elke maand organiseren we er een concert met een nieuwe W.E.R.F. records release in combinatie met een internationale band die net passende of geheel verschillende muziek maakt. Op vrijdag 26 januari trappen we af met Vitja Pauwels, die zijn nieuwe band Early Life Forms introduceert. Daarna hebben we het Zwitserse Trio Heinz Herbert, dat in januari hun nieuwe album Tomorrow Wonderland uitbrengt.

Vitja Pauwels’ Early Life Forms

De Brusselse gitarist Vitja Pauwels is onmisbaar geworden in de Belgische jazzscene. Hij laat zich inspireren door leermeesters als Bill Frisell, Daniel Lanois en Ry Cooder en werkte al samen met Marc Ribot en Jakob Bro. Naast zijn solowerk verdiende Vitja z’n sporen bij onder andere Bombataz, Naïma Joris, Warm Bad, Woolvs, …

Eind 2022 stelde hij tijdens een residentie zijn band samen. Early Life Forms bestaat uit Vitja, Frederic Leroux, Casper Van De Velde en Laurens Dierickx. Muzikaal dansen ze op het raakvlak tussen latin jazz, groovende rock en filmische exploraties.

 

Trio Heinz Herbert

De aantrekkelijkheid van het trio komt door hun intense expressie. Ze doen denken aan de psychedelische free jazz uit de jaren '70 en brengen elementen van hedendaagse clubcultuur in hun set. Trio Heinz Herbert kruist op het punt van een brede fusie van free jazz en elektronische muziek, gedreven door een collectieve improvisatie.

Early Life Forms

elektrische/12-string/resonator/pedal steel/gitaar
Vitja Pauwels
bariton gitaar
Frederik Leroux
Hammondorgel
Laurens Dierickx
drums
Casper Van De Velde

Trio Heinz Herbert

gitaar & effecten
Dominic Landolt
synth & piano
Ramon Landolt
drums
Mario Hänni