Stadlander (BE) | AVA Trio (NL)

Stadlander (BE) | AVA Trio (NL)

Praktisch

In 2024 brengen we muziek naar de neogotische turnzaal van Howest

Elke maand organiseren we er een concert met een nieuwe W.E.R.F. records release in combinatie met een internationale band die net passende of geheel verschillende muziek maakt. Midden in de reeks maken we ruimte voor Stadlander en AVA Trio, twee bijzondere acts dat je zullen doen wegdromen!

Stadlander

Stadlander zet de Gentse pianist Stijn Engels in de schijnwerpers met zijn eigen meeslepende composities. Laat je meenemen door de diepste emoties en kleurrijke melodieën, doordrenkt met warme harmonieën. Hun muziek is lyrisch, impressionistisch en af en toe ritmisch opzwepend, maar steeds geworteld in de rijke jazztraditie en met een subtiele knipoog naar de blues. Stadlander neemt je mee terug naar de gouden jaren van de jazz, en brengt een vleugje nostalgie met zich mee.

 

AVA Trio

Het AVA Trio, dat al furore maakte met hun geprezen debuutalbum Music from an Imaginary Land in 2017, heeft zijn stempel gedrukt in Amerika, met lof zoals 'Best Debut Album' van National Public Radio (NPR) en All About Jazz. Ze hebben Europa en China doorkruist, met meer dan honderd concerten en optredens op prestigieuze festivals. Doronzo, Ekincioglu en Elkirmis, de virtuoze leden van het trio, zijn als gidsen die je meenemen door de rijke en diverse sonische landschappen van de Middellandse Zee. Op 8 maart brengen ze hun vierde album The Great Green uit bij Tora Records, waarbij ze je meenemen op een muzikale reis door tijd en ruimte. 

The trio create magical, evocative sounds that mix ancient and modern.” - the Wire

The Mediterranean region is steeped in an array of ethnic sounds and the music on Digging the Sand is appropriately full of dichotomies; it is exotic even while being grounded in fundamentals of Western and non-Western music. It is immersed in dreams, mystery, and melancholy but with moments of intensity that suggest whirling dervishes. Doronzo, Ekincioglu, and Basile are erudite and virtuosic guides, navigating through these rich and diverse sonic surroundings.” - All About Jazz

Stadlander

piano
Stijn Engels
tenorsax & basklarinet
Bruno Van der Haeghen
contrabas
Kris Auman
drums
Stijn Demuynck

AVA Trio

baritonsaxofoon
Giuseppe Doronzo
contrabas
Esat Ekincioglu
darboeka, percussie, zang
Ezgi Elkırmış