SUWI (BE) | Juniper (FI) foto: Liris Heikka

SUWI (BE) | Juniper Linda Fredriksson (FI)

Praktisch

In 2024 brengen we muziek naar de neogotische turnzaal van Howest

Elke maand organiseren we er een concert met een nieuwe W.E.R.F. records release in combinatie met een internationale band die net passende of geheel verschillende muziek maakt. De voorlaatste in deze reeks is het krachtige trio SUWI in combinatie met de dynamische Linda Fredriksson en diens Jupiter project. 

SUWI

SUWI traalt een krachtige maar gevoelige energie uit en heeft als trio een interessante dynamische flow. Met een ontwapenende eenvoud en luchthartige melodieën verspreid over nonchalante grooves triggert hun muziek je visuele verbeelding. Denk aan Connan Mockasin's kinderlijkheid en Jimi Hendrix' vuur in een waas van blauw en roze. Hun nieuwe release bij W.E.R.F. records wordt verwacht in april 2024. 

 

Linda Fredriksson' Juniper

Linda Fredriksson staat bekend om diens verbluffende spel op alt- en baritonsaxofoon. Met het project Juniper verkent Fredriksson een ingetogen kant, in verstilde composities die recht uit het hart komen. De melodieën zijn als zanglijnen en werden dan ook geïnspireerd door singer-songwriters als Feist en Neil Young.

SUWI

gitaar
Cyriel Vandenabeele
bas
Mattias Geernaert
drums
Elias Devoldere

Juniper

saxofoon
Linda Fredriksson
toetsen
Tuomo Prättälä
contrabas
Mikael Saastamoinen
drums
Olavi Louhivuori