Robin Verheyen (foto: Tom Leentjes) + Schouten/Courtois/Janssen  (foto: Eric van Nieuwland)

Robin Verheyen (BE) | Schouten/Courtois/Janssen (NL)

Praktisch

In 2024 brengen we muziek naar de neogotische turnzaal van Howest

Elke maand organiseren we er een concert met een nieuwe W.E.R.F. records release in combinatie met een internationale band die net passende of geheel verschillende muziek maakt. De tweede in de reeks brengt de geweldige Robin Verheyen samen met het trio Schouten/Courtois/Janssen. 

Robin Verheyen

We trappen de avond af met een meesterlijke solo van saxofonist Robin Verheyen, ter ere van zijn nieuwste W.E.R.F.-release, Playing The Room. Robin Verheyen beweegt zich moeiteloos binnen verschillende muzikale genres. Of het nu gaat om zijn project met dEUS-frontman Tom Barman - TaxiWars - of zijn verkenning van barokmuziek met Bach Riddles, Verheyen blijft verrassen. 

In het najaar van 2020, tijdens AMOK, betoverde Verheyen het publiek met een soloconcert in de prachtige barokkerk Walburga. De intensiteit en de dialoog die hij creëerde met deze unieke locatie resulteerde in een meeslepende muzikale ervaring en vormde de inspiratie voor het album Playing The Room.

 

Schouten/Courtois/Janssen

Daarna nemen basklarinettiste Fie Schouten, cellist Vincent Courtois en pianist Guus Janssen je mee op een intrigerende muzikale reis. Schouten meestert de hedendaagse en geïmproviseerde muziek. Courtois is een gerespecteerde kracht binnen de Europese jazzscene en pianist Janssen is een briljante improvisator. Samen vormen ze een trio sinds 2021 en presenteren ze hun nieuwste album Vostok - Remote Islands. Geïnspireerd door Judith Schalansky's Atlas of Remote Islands, 50 islands I never set foot on and never will, brengen ze poëtische en evocatieve muziek die de verbeelding prikkelt. Een muzikale verkenning van de mogelijkheid (of wenselijkheid?) van een eiland, waarin afstand en nabijheid samenkomen.

saxofoon
Robin Verheyen
basklarinet
Fie Schouten
cello
Vincent Courtois
piano
Guus Janssen