Goed begonnen is half gewonnen

Een gelukkig nieuwjaar!

We wensen je een mooi jaar vol fijne verrassingen, kleine gelukjes en mooie ontmoetingen!

Dat we als kunstencentrum wat licht en liefde mogen brengen met culturele activiteiten is ons hoogste doel. Of dat nu is via muziek, dans, woord of film, we hopen met ons programma je te verbluffen, doen reflecteren, blozen, hopen, ontroeren.. en als dat niet lukt, je op z'n minst een fijne avond uit bezorgen.

 Beginnen bij het begin 

We beginnen ons voorjaar in Concertgebouw Brugge, waar we Heleen Van Haegenborgh en Lulu Cuyvers presenteren in de Bach Academie. Voor iedereen die het moest missen tijdens AMOK 22 is er nu opnieuw de kans om het bloemtapijt (ja, bloem, niet bloemen) en het verfijnde snarenspel van Heleen te ontdekken. Goed nieuws: ook geschikt voor mensen met glutenallergie. 

In Oostende steken we van wal op zondag 21 januari. Laura Jurd steekt opnieuw het kanaal over, dit keer met The Big Friendly Band. Jazz op zondagnamiddag, het blijft ook in het nieuwe jaar een vertrouwde en geliefde formule!

Waar we ook blijven mee uitpakken zijn de Hear, here luistersessies. Samen met onze collega's van W.E.R.F. records brengen we elke maand een artiest naar onze uitvalsbasis De Groenplaats. We luisteren samen naar het nieuwe album in de meest utopische audio omstandigheden en praten met de artiest over diens inspiratie, plannen en dromen. 

In het nieuwe jaar beginnen we meteen met een klepper: Vitja Pauwels. Recent mocht de jonge gitarist nog het podium delen met living legend Marc Ribot én dat leidde tot een album, dat uiteraard op W.E.R.F. records zal verschijnen. De ideale voorbereiding op het concert de dag erna, want dan brengt Vitja Pauwels' Early Life Forms het geheel live in de prachtige neogotische turnzaal van Howest. Ook het Trio Heinz Herbert sluit die avond aan. Dit is de eerste in onze reeks Turnzaal Sessies (what's in a name). Je kan trouwens voor een prikje naar alle vijf avonden, meer daarover hier. 

In datzelfde weekend presenteren we ook Ravensbrück van Stefanie Claes, of hoe oorlog kan zorgen voor intergenerationeel trauma. Met een diaprojector en wat verf brengt Stefanie het verhaal van haar grootmoeder die het concentratiekamp overleefde, maar een leven lang meedroeg en het lijden doorgaf aan haar dochter. En we dachten dat ons ma stress was met de feestdagen...Een pakkende, woordenloze beeldende voorstelling. Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Geloof het of niet, maar januari zit er dan al bijna op. We sluiten de eerste maand van het jaar af met Poetry Matters, een terugblik op een jaar vol poëzie. Daar hebben we niet alleen marwin vos, Sara Eelen en Hans Depelchin voor kunnen strikken, we hebben ook Astrid Haerens, die met haar nieuwe project MARIS-Haerens-Lootens zorgt voor een muzikale streep poëzie. 

Begin februari is er dan Chambres d'O, waar we twee dagen lang meer dan 40 huiskamers openstellen en er oa. muziek, woord, performance én circus brengen. De tickets daarvan zijn beperkt (want ja, hoeveel mensen passen er in een living?!) dus wacht niet te lang met een plaatsje in de zetel te bemachtigen. Alle info over Chambres d'O vind je op www.chambresdo.eu

Ben je nog in vakantiemodus? Spring deze week zeker nog even binnen in ons Kaffee! Let wel, zaterdag doen we dienst als buitenbar voor de nieuwjaarsduik, dus vrijdag en zondag gesloten wegens op- en afbouw.

We hebben er ongelooflijk veel zin in! Wij hopen van jou hetzelfde. Check zeker het volledige programma* want 2024 wordt een schoontje.

* Tip, maak gebruik van de handige filters, waar je kan selecteren op locatie (stad), categorie (muziek, dans, performance, ...) en zelfs tags (jazz, Dans in Brugge, W.E.R.F. records, ...).