Vitja Pauwels in duotoon

Hear, Here! invites Vitja Pauwels

Praktisch

Vitja Pauwels staat aan de vooravond van een nieuwe plaat die we tijdens Hear, here samen in avant-première zullen beluisteren.

Gitarist Vitja Pauwels is incontournable geworden in de Belgische jazz. Je kan hem kennen van de bands van Naima Joris en Lara Rosseel, maar hij komt ook steeds nadrukkelijker op de voorgrond met zijn eigen muziek. Zijn band Early Life Forms vloeit voort uit een droomproject waarvoor het zaadje werd gepland in nona, en danst op het raakvlak tussen wulpse latin jazz, groovende rock en filmische exploraties.Vitja Pauwels noemt zichzelf geen jazzgitarist, en met reden. Hij laat zich inspireren door mede-gitaristen als Bill Frisell en Marc Ribot, maar hij doet net zo goed inspiratie op bij artiesten als Daniel Lanois en Ry Cooder. Luister naar projecten als Bombataz, Profound Observer en zijn recente soloalbum Drift By/Sink In, en je hoort een artiest die behendig genre-labels ontwijkt, maar toch steeds herkenbaar blijft. Het is een van zijn belangrijkste troeven.Kers op de taart was een concert met niemand minder dan Marc Ribot, favoriete gitarist van o.m. John Zorn en Tom Waits. Samen met de vier Belgen van Early Life Forms speelde die een concert dat laaiend enthousiast onthaald werd én dus leidt tot een release op het W.E.R.F.-label, die later ook nog zal voorgesteld worden bij KAAP.

PAY WHAT YOU CAN

​​​​Voor deze activiteit bepaal je zelf hoeveel je kan betalen. Als je een hogere ticketprijs betaalt, dan maak je het mogelijk dat anderen minder betalen. Zo dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en maken we kunst en cultuur toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.