Waarom Mattias De Craene op onze cover pronkt

Brugge

Mattias De Craene 4 keer op het programma

Mattias is zo'n artiest die je makkelijk wil omschrijven als een muzikale kameleon, maar zelfs dat zou te kort door de bocht zijn. Met verschillende bands op zijn cv, een stevig solo parcours en een neus voor fijne projecten is Mattias de artiest die je telkens kan verrassen!

Als artiest op ons huislabel W.E.R.F. Records (zowel solo als met oa. MDC III) is hij ons niet echt onbekend, het is dus geen verrassing dat we hem graag uitnodigen op onze podia! In het najaar doen we dat welgeteld vier keer - en vier keer in Brugge. Sta ons toe even in detail te gaan.

Een eerste keer zien we Mattias op AMOK en meerbepaald de AMOKATHON, in de formatie MDC III. Dit unieke trio met dus Mattias, maar ook Simon Seghers en Lennert Jacobs brengt dit jaar eindelijk een vervolg op hun fantastische debuut Dreamhatcher. De nieuwe plaat Drawn in Dusk houdt het midden tussen ambient, dub, techno, ethno folk en impro jazz. De plaat komt uit op de dag van de AMOKATHON - dus nog meer in première gaan kan simpelweg niet. Een niet te missen feestje dus!

Meer over de AMOKATHON

Nog tijdens AMOK zien we Mattias aan het werk in een muzikale interactie met auteur Peter Verhelst in een avond die NEW SONGS werd gedoopt. Diezelfde avond ontvangen we ook MARIS en Astrid Haerens. Mattias en Peter leerden elkaar al een eindje geleden kennen tijdens een poëziesalon in Brussel en hielden sindsdien contact. Deze avond zoeken ze elkaar opnieuw op in de Biekorf op dinsdag 4 oktober.

Meer over NEW SONGS

In november kruisen onze paden met Mattias nog twee keer. Voor een expo rond Oog in Oog met de Dood vroeg Musea Brugge ons om een creatieopdracht in goede banen te leiden. Daarvoor engageerden we zowel Mattias als componiste Susanna Bloem. Zij zullen naar aanleiding van hun concert op 10 november resideren in het Sint-Janshospitaal, in het bijzijn van het schilderij Oog in Oog met de Dood van Hugo van der Goes. Na de muziek zal er ook dieper worden ingegaan op de totstandkoming van dit nieuwe werk. En je krijgt er op vertoon van je ticket ook de mogelijkheid om een nocturne bezoek te brengen aan de tentoonstelling. 

Meer over Oog in Oog in de Dood

Tenslotte willen we we ook eens horen waar Mattias naar luistert, wat hem triggert bij het maken van nieuwe muziek. Daarvoor zetten we hem even neer in de zetel in De Groenplaats. Zie het als een live radioshow, waar hij muziekstukken en geluidsfragmenten aan elkaar praat en ons gidst door zijn muzikale universum.

Meer over Hear, here! De luisterkamer met Mattias De Craene

 

Dat we Mattias nog in andere projecten zullen zien in 2023 is een gegeven, meer nog - het is iets waar we nu al naar uitkijken. Maar eerst dus dit najaar.. Ontdek samen met ons het saxwonder dat Mattias De Craene heet.