Nieuwe literatuur reeksen

Twee nieuwe literatuur reeksen doorkruisen het voorjaar

In het voorjaar van 2024 pakken we uit met twee nieuwe literatuur reeksen. De eerste is 'The writer is present', waar moderator Melissa Giardina op zoek gaat naar de rode draad in het verhaal. De tweede, 'Narratives Now' tackelt sociale thema's als adoptie, zwangerschap, (niet) moederschap en donorschap. In beide reeksen ligt er een speciale rol weggelegd voor 'Moeders'. 

The writer is present 

In deze vierdelige reeks neemt moderator en veellezer Melissa Giardina ons mee op een literaire ontdekkingstocht. Van gevestigde waarden tot straffe debutanten. Van goede vrienden tot nobele onbekenden. Van vurige podiumbeesten tot schuchtere schrijvers. Allen passeren ze de revue. Soms alleen. Maar vaker tesamen. Melissa plaatst de schrijvers tegenover elkaar en gaat samen met hen op zoek naar de rode draden die hun verhalen met elkaar verbinden. Wat we nu al kunnen verklappen? De moeder staat bij al onze schrijvers centraal. De afwezige moeder. De dominante moeder. De alleenstaande moeder. De gekwelde moeder. 

Want de literatuur baarde al meer dan eens markante moederfiguren, en hoewel ze in de romans van onze gastsprekers niet centraal staan, ontspinnen hun verhalen zich wel bij het verlies van een moederfiguur. 

Op het programma staan Angelo Tijssens & Bert Moerman, Delphine Lecompte, Caro van Thuyne en Inès Eshun & Amina Belôrf.

 

Narratives Now

In deze krachtige - eveneens - vierdelige reeks neemt moderator, columniste en feministe Heleen Debruyne ons mee op een ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van zwangerschap en zwangerschapsbeëindiging, (gedwongen) adopties (binnen de katholieke kerk) en de zoektocht naar uniciteit en identiteit, het moederschap en niet-moederschap en de historiek van donorconceptie in België en Nederland. Door de bril van het heden kijken we naar de verhalen van het verleden. Aan het woord komen moeders en niet-moeders. Fictie en non-fictie schrijfsters. Historica’s en donorkinderen. Wat ze delen is het geschreven woord. Taal. Om te begrijpen. Om te verwerken. Om te delen.

Gedurende vier zondagen ontvangen we Trudy Dehue, Leen Dendievel, Cobi van Baars, Mariken Heitman, Françoise Dedrie, Bahareh Goodarzi, Liesbeth Smit, Tinne Claes, Linda Sapro, Vera de Lange en Ellen Verryt.

 

Volg de volledige reeks

Uiteraard zijn beide reeksen interessant om van A tot Z te volgen. Daarom werkten we voor beide een pakketprijs uit aan €27 in plaats van €36. Ben je jonger dan 26 komt dit totaal op nog geen €14! Het moet bijna kerst zijn..

The writer is present

Vier voormiddagen met moderator Melissa Giardina.

Eén prijs € 27

 

Narratives Now,

Vier voormiddagen met moderator Heleen Debruyne.

Eén prijs € 27