Bloedzang

The writer is present #3: Caro van Thuyne

Praktisch

VOLZET

Op zoek naar de rode draad in het verhaal

In deze vierdelige reeks neemt moderator en veellezer Melissa Giardina ons mee op een literaire ontdekkingstocht. Van gevestigde waarden tot straffe debutanten. Van goede vrienden tot nobele onbekenden. Van vurige podiumbeesten tot schuchtere schrijvers. Allen passeren ze de revue. Soms alleen. Maar vaker tesamen. We plaatsen de schrijvers tegenover elkaar en gaat samen met hen op zoek naar de rode draden die hun verhalen met elkaar verbinden. Wat we nu al kunnen verklappen? De moeder staat bij al onze schrijvers centraal. De afwezige moeder. De dominante moeder. De alleenstaande moeder. De gekwelde moeder. 

"Ik ben een schrijver, geen prater"

Caro Van Thuyne trok zich een tijd geleden terug uit het drukke leven van de stad en verhuisde naar het Houtland waar ze leeft en schrijft. “Ik ben een schrijver, geen prater”, heeft ze ooit gequoot. Een levensspreuk waar ze voor ons eenmalig een uitzondering op maakt. Recent verscheen immers haar nieuwe boek Bloedzang. Een roman over de relaties tussen moeders en dochters. Over hoe de rol van het moederschap werd bepaald door het patriarchaat en wat dit voor gevolgen heeft voor moeders en de dochters en de moeder-dochter-relaties. Over taal. Over het hebben van taal. Maar misschien nog meer over het verliezen taal. 

De wereld van moeders en dochters is er een van symbiose en scheiding, van eerste liefde en eerste verlating, van wederzijdse noden, veel te grote noden. Een wereld ook van vertellingen en stiltes en al wat onuitgesproken blijft. Maar wat gebeurt er als een moeder haar taal verliest en de dochter zich de vroegste moedertaal herinnert?

Melissa Giardina geeft deze ochtend de moderatorstok door aan Sofie Vandamme en aspirant debutant Siska van Daele. Schuif samen met hen aan bij Caro van Thuyne aan tafel voor een gesprek over moeder-dochterrelaties aan de hand van fragmenten uit Bloedzang.

Praktisch

Het is aangewezen maar niet noodzakelijk om vooraf het boek te lezen. 
Na inschrijving ontvang je de fragmenten die zullen besproken worden.

Maximaal aantal deelnemers: 20

 

Pakket THE WRITER IS PRESENT

Vier voormiddagen met moderator Melissa Giardina.

  • Bert Moerman & Angelo Tijssens (25.02.24)
  • Delphine Lecompte (24.03.24)
  • Caro van Thuyne (26.05.24)
  • Inès Eshun & Amina Belôrf (02.06.24)


Eén prijs € 27

Credits

Host & moderator
Sofie Vandamme - De Letterie & Siska van Daele - Schrijverscollectief Letterveld