December Dance warmt op

Dansfeest van 7 tot 17 december

Voor deze 16e editie van December Dance hebben we een afspraak met de generatie van de toekomst. We brengen de wereld naar Brugge én dragen het werk van beloftevolle Belgische makers uit. Onze focus ligt op meerstemmigheid om van daaruit samen een alternatieve toekomst te verbeelden. 

We bieden een podium aan makers die via hun werk een positieve vorm van verzet aantekenen, makers die iets teweeg brengen, makers met lef. December Dance is en blijft de hoogmis van de hedendaagse dans met klinkende namen uit binnen- en buitenland zoals Opera Ballet Vlaanderen, Trajal Harrell, Robyn Orlin, Lisa Vereertbrugghen, Michiel Vandevelde en Femke Gyselinck. Een hotspot waar artiesten, professionelen en publiek elkaar ontmoeten.

De wereldpremière While we are here van Lisa Vereertbrugghen is intussen hopeloos uitverkocht. Maar je kan nog aansluiten bij oa. Christian Bakalov (meerdere data): de immersieve performance One, two waarin de menselijke ademhaling centraal staat. Vertrekkend vanuit tactiele en lichamelijke sensaties creëert Bakalov een bijzondere ervaring waar je met nachtkijkers de vijf dansers bespied in het donker.

Of kies voor het goudeerlijke All Watched Over by Machines of Loving Grace van ‘choreografische zij-instromers’ Bosse Provoost en Ezra Veldhuis. Een voorstelling die schippert tussen utopie en scepsis, tussen roes en ontnuchtering: we zien een “cybernetische ecologie”, waarin niet altijd duidelijk is of de verstrengelingen tussen mensen, materialen en apparaten symbiotisch of conflictueus zijn.

Tenslotte presenteert KAAP op December Dance een EUROPALIA creatie 324 mountains between us. In deze artistieke blind-date tussen danseres Femke Gyselinck en de Georgische elektronische artieste Anushka Chkheidze ontmoeten twee verschillende disciplines elkaar en wordt er een creatieve verbinding gelegd die niet alleen twee kunstvormen verenigt maar ook de fysieke afstand (324 bergen!) tussen beide kunstenaars overbrugt.

December Dance is uitgegroeid tot een betrouwbare dans-barometer en is inmiddels een waardevol platform voor choreografen en danskunstenaars en een échte ontmoetingsplaats voor artiesten, professionelen en hun publiek. Hier ontstaat voor even een echte dans-community in hartje Brugge,” besluit Merel Vercoutere. 

 

Ontdek deze voorstellingen

All Watched Over by Machines of Loving Grace - Bosse Provoost & Ezra Veldhuis

One, two - Christian Bakalov

324 mountains between us - Femke Gyselinck & Anushka Chkheidze