324 mountains between us foto: Robbrecht Desmet

324 mountains between us - Femke Gyselinck & Anushka Chkheidze

Praktisch

DECEMBER DANCE / EUROPALIA

Een danseres en muzikante experimenteren om een nieuwe eigen wereld te creëren.

Europalia nodigde de Georgische elektronische artiest Anushka Chkheidze en de Belgische danseres en choreografe Femke Gyselinck uit voor een nieuwe creatie.

Er staan wel 324 bergen tussen België en Georgië, of tussen Anushka en Femke. Ondanks de schijnbare onoverbrugbaarheid ontstaat er soms toch aansluiting. De afstandelijkheid staat de intimiteit niet in de weg. Het is een paradox om mee te spelen. 

De twee vrouwen sloten een verbond. Ze tasten af, meten, tellen. In de beschikbare ruimte leggen ze een mysterieus traject af, een denkbeeldige reis in 324 etappes.  Femke zoekt daarin opnieuw naar een nauwe verbinding tussen expressieve, onspectaculaire bewegingen en live muziek, in combinatie met een boude maar bescheiden performativiteit.  Anushka’s geluid evolueert doorheen stijlen voorbij ambient en IDM. De akkoorden in haar composities verwijzen naar Georgische polyfonie waar ze naar kijkt vanuit haar perspectief en kennis.

In 324 mountains between us laten ze zien hoe het gedanste vocabulaire van Femke en de elektronische composities van Anushka soms de afstand tussen hen kan overbruggen en soms ook die afstand net vergroot.

CHOREOGRAFIE & DANS
Femke Gyselinck
muziek
Anushka Chkheidze
scenografie
Aslı Çiçek
projectassistentie scenografie
Olivia de Bree
kostuums
Nel Maertens, Veronika Vimpelova
dansdramaturgie
Steven Michel
lichtontwerp
Elke Verachtert
geluid
Milan Van Doren
stage
Lucas Resende
Residenties
workspacebrussels, pianofabriek, kunstencentrum nona, corso, Théâtre Varia, VIERNULVIER, GC De Kriekelaar - Schaarbeek
internationale spreiding
A Propic – Line Rousseau, Marion Gauvent, Lara van Lookeren
coproductie
Perpodium
Residenties
workspacebrussels, KWP Kunstenwerkplaats, kunstencentrum nona, corso, GC De Kriekelaar – Schaarbeek, théâtre varia, P.A.R.T.S
duur
50'