KAAP Creative Compass

KAAP is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur
en beeldende kunst met 4 vaste uitvalsbasissen en nog veel
meer welgekozen plekken in Brugge en Oostende. (Lees meer)

Terug naar overzicht

Kosmo Sound

KAAP Sessions

  • Jazz
  • Donderdag 27 juli, 20:00
  • URB EGG

Mijn kaap

De Gentse jongelingen van Kosmo Sound verenigen meeslepende en op stomende bas riffs terende grooves uit de reggae en dubscene met de vrijheid en het improvisatorische karakter van jazz. Het gros van de bandleden komt dan ook uit groepen als Nordmann, Compro Oro, Pura Vida, … bands die evenmin vies zijn om jazz in de mixer te gooien met andere genres. Zelf noemen ze hun muziek “a dub experiment”. Stilzitten is alvast geen optie!

Binnen onze zomerreeks ‘KAAP Sessions’, die we in Brugge i.s.m. en op de locatie van URB EGG organiseren, zoomt KAAP in op een aanstormende generatie jonge muzikale vernieuwers. Meer dan ooit heeft de snelle informatiestroom en het online tijdperk ervoor gezorgd dat hokjesdenken stilaan iets uit een ver verleden aan het worden is en zien we jaar na jaar jonge professionele muzikanten afstuderen aan de conservatoria, die vervolgens allemaal op hun eigen manier op zoek zijn om een eigen sound te creëren. Ze tappen hiervoor uit de meest uiteenlopende vaatjes en zijn niet bang om risico’s te nemen en de grenzen af te tasten. 

Op vijf zomerse donderdagavonden krijgt u de kans om gratis te komen proeven van deze generatie beeldenstormers. Laat u meeslepen op deze veelzijdige muzikale ontdekkingsreis!


organisatie
KAAP

el. bas
Mattias Geernaert
drums
Marius Couvreur
keys
Bos Debusscher
gitaar
Cyriel Vandenabeele
sax
Ambroos De Schepper

locatie
URB EGG