Sonic Hug foto: Thomas Geuens

Sonic Hug (W.E.R.F. releaseconcert)

Praktisch

Een persoonlijke muzikale reis die herinneringen omzet in meeslepende composities.

W.E.R.F. records en JazzLab vieren samen hun 30ste verjaardag met drie albums/tournees. Een daarvan is met bassiste Louise van den Heuvel, een groot opkomend talent in de Belgische jazz dat uitpakt met een beklijvend nieuw project: Sonic Hug. Het album verschijnt in april en het releaseconcert mag natuurlijk niet ontbreken op onze kalender.

De jonge Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuitbare opmars. Die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel drukken op de Belgische jazz. 

Met Dishwasher_ (laureaat Jong Jazztalent Gent) belandde van den Heuvel in de voorhoede van een nieuwe generatie talenten die jazz frivool combineren met andere genres, maar ze maakt ook grote sier met Zwangere Guy en Lander Gyselinck, en speelde met kleppers als Bruno Vansina, Stéphane Galland en Teun Verbruggen. Een eigen band had ze lang niet meer gehad. Tot nu. Enter Sonic Hug.

Het is een erg persoonlijk project geworden, waarvoor herinneringen leiden tot nieuwe composities die ze brengt met generatiegenoten die haar inspireren.

We vieren vandaag de release van Sonic Hug, het nieuwe project van Louise van den Heuvel met Hendrik Lasure, Daniel Jonkers en Sam Comerford.
Deze nieuwe plaat zag het levenslicht in kader van 30 jaar WERF Records x JazzLab en dat vieren wij natuurlijk met een live concert op zondag 28 april in Oostende.

"Nu al kandidaat voor beste Belgische jazzalbum van het jaar." althans De Standaard met daarbovenop 4 welverdiende sterren.

basgitaar, stem, composities
Louise van den Heuvel
toetsen
Hendrik Lasure
saxofoon
Werend Van Den Bossche
drums
Daniel Jonkers