Techno Meditation foto: Rogier Bogaard

Techno Meditation - Lisa Vereertbrugghen

Praktisch

De ideale opwarmer voor Dag van de Dans

Lisa Vereertbrugghen, traject maker van Dans in Brugge, laat ons kennis maken met één van haar formats, de technomeditatie. Een technomeditatie is een uitnodiging om dansend te mediteren op technomuziek. 

In dit format mixt Vereertbrugghen een technoklassieker met een specifieke geleide meditatie die past in haar jarenlange onderzoek naar technodans. In dit experiment zet ze verschillende variaties van techno, sommige hard, sommige zacht naast diverse soorten meditatie. Deze dansmeditaties onderzoeken de manieren waarop deze twee praktijken op elkaar kunnen inwerken en ons (dansende) lichaam kunnen verrijken.

De meditatie vangt aan met een korte introductie en wordt gevolgd door een set van dj Michael Langeder (aka DJ Reptile). Dankzij de technomeditatie wordt jouw lichaam helemaal klaargestoomd om nog 45 minuten los te gaan. 

 

OVER LISA & MICHAEL

Lisa en Michael, bijna buren in Brussel, werken al 8 jaar samen aan performances rond technomuziek en dans. Daarnaast heeft Michael een eigen praktijk als architect, beeldend kunstenaar, muziekproducer en DJ en is hij lid van experimenteel muziekduo Different Fountains.

 

OVER DAG VAN DE DANS

Ontdek dans in straten, op pleinen, in theaters, in werkplaatsen en in musea. Trek je dansschoenen aan en beleef een inspirerende Dag van de Dans in heel Vlaanderen en Brussel!

Het volledige programma