Fundament
Terug naar overzicht

Fundament

Een concert dat nog lang zal nazinderen

  • Muziek
  • Zaterdag 20 mei, 20:30
  • Magdalenakerk

Mijn kaap

Fundament is een project van tekenaar, beeldhouwer en performer Peter Jacquemyn. In zijn werk komen de wereld van muziek en beeldende kunst samen: muziek is meer dan zomaar begeleiding, het beeldende meer dan het decor. Peter Jacquemyn wordt sterk gewaardeerd in de Europese jazzscene. Als contrabassist spreekt hij een breed spectrum van mogelijkheden op zijn instrument aan.


Programma
20:00
Deuren open
20:30
concert

Voor Fundament exploreert Jacquemyn de onderste regionen van het klankenspectrum met instrumenten zoals contrabas, tuba, bassax,... Hiervoor verzamelt hij elf gelijkgestemde muzikanten, waaronder zijn zielsverwant Eric Sleichim (Bl!ndman). Volledig akoestisch creëren ze een aparte en duistere klankmassa, waarin elke muzikant toch de eigen sound en klankrijkdom van zijn/haar instrument niet verliest. Fundament wordt een ongehoorde verkenning en viering van de onderstroom, een concert dat nog lang zal nazinderen. Het historische kader van de Magdalenakerk zal de ervaring nog des te aparter maken.

Laureaat Jazzcoproductie JazzLab Series (Partners: KAAP, 30CC Leuven, Rataplan, NONA, Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze)contrabas, stem, concept
Peter Jacquemyn
tuba
Eric Sleichim
contrabas
Lode Leire
contrabas, stem
Pieter Lenaerts
bastuba, stem
Carl-Ludwich Hübsch
trombone
Matthias Muche
baritonsax, stem
Gregoire Tirtiaux
baritonsax
Mathieu Lilin
bassax, stem
Peter Verdonck