Peter Terrin & Saskia De Coster
Terug naar overzicht

Peter Terrin & Saskia De Coster

Dubbelslag #3

  • Literatuur & debat
  • Zondag 17 maart, 11:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Uit de stapels nieuwe boeken halen we er twee uit in het bijzijn van de auteurs. Wat is er mooier dan nieuwe verhalen, flitsende inzichten, iemand die voorleest en iemand die pittige vragen stelt ? Compact op zondagmorgen omstreeks l’heure de l’apero voor de micro van Heleen Debruyne (auteur, Klara-medewerker).

Peter Terrin is een veelgeprezen auteur – denk Post Mortem (2012), bekroond met de AKO literatuurprijs. Nu is er Patricia. Astrid is een succesvolle eventmanager van negenendertig. Juist wanneer haar baan en het moederschap haar even te veel worden, valt haar iPhone in het bad van haar zoontje. Voor de buitenwereld, die haar voortdurend opeist, is ze plots onbereikbaar, als van de aardbol verdwenen. Zo begint de nieuwe roman van Peter Terrin die je als lezer van begin tot eind in spanning houdt… De literaire pers kwam woorden tekort om het meesterschap van zijn achtste roman te prijzen.

Nachtouders heet de veelbelovende roman van Saskia De Coster, in februari uit bij Das Mag. Saul is het zoontje van Saskia en Juli. Zijn biologische vader is Karl, de beste vriend van Saskia. Saul is één jaar wanneer ze besluiten om Karl te gaan opzoeken in Canada, waar ze terechtkomen in een wifiloos eilandje temidden de natuur. Het begin van een bevrijdende én pijnlijke queeste naar het wezen van vriendschap, de zin van haar relatie, en haar band met haar bloedeigen niet bloedeigen zoon. Met deze roman voegt ze een essentiële schakel toe aan haar reeds eigenzinnige oeuvre – denk het gelauwerde Wij en ik. Nachtouders schuwt het autobiografische niet, en overstijgt het moeiteloos.


locatie
KAAP | Vrijstaat O.
organisatie
KAAP