AMOK 2020
Terug naar overzicht

AMOK 2020

  • Muziek Festival
  • Vrijdag 02 oktober t.e.m. zaterdag 10 oktober, 20:00
  • Diverse locaties

Mijn kaap

Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP tien dagen lang in de Brugse Stadsrepubliek, een eigentijds stadsontwikkelingsproject in de Sint-Jakobsbuurt. AMOK wil de stadswijk verklanken, verbeelden en verbinden. AMOK is een microkosmos met een eigen dynamiek en wil een stedelijke beweging op gang brengen. AMOK is gedurfd, avontuurlijk en zet resoluut in op ontdekking.


Vrijdag 2/10, 17u - 00.45u

Gratis concertmarathon
Het festival opent dus opnieuw met de zogenaamde AMOKATHON op vrijdag 2 oktober. Een avond met gratis optredens in het hart van de Brugse Stadsrepubliek. Tijdens deze concertmarathon presenteert AMOK vooral jonge, Belgische bands en artiesten. Zoals het swingende Azmari en instrumentaal trio PAARD., later dit jaar in de Ancienne Belgique te zien. Gevestigde namen als Dijf Sanders en buddy MATTIASDECRAENE ronden de openingsavond af.

Zaterdag 3/10

Mix van internationale en nationale artiesten
Op zaterdag 3 oktober brengen de Amerikaanse Ami Dang en het Nederlands-Turkse Altin Gün hun ambient en psychedelische sound naar de Sint-Jakobskerk, in thema van Close Encounters - met Cactus Muziekcentrum. Op zondag 4 oktober weerklinkt er in verschillende religieuze gebouwen nieuwe muziek met ritueel als uitgangspunt, door onder andere Stéphane GallandBen BertrandWitch’n’MonkZEA & Oscar-Jan HooglandPascal Schumacher en het An Pierlé QuartetRobin Verheyen, de fantastische saxofonist die al verschillende prijzen op zijn naam heeft en co-stichtend lid is van de band TaxiWars met Tom Barman, komt in de Walburgakerk een plaat inblikken op dinsdag 6 oktober.

Woensdag 7/10

Woensdag 7 oktober presenteert AMOK de nieuwe voorstelling van de Oostenrijkse danser Simon Mayer in première, waarin ritueel, bewegen en bewogen worden centraal staan. Dit in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge.

Donderdag 8/10

Donderdag 8 oktober blaast Aksak Maboul leven in de gotische turnzaal van Howest. Deze legendarische Belgische avant-rockband is internationaal gekend van hun tijdloze cultklassieker Onze danses pour combattre le migraine. In mei van dit jaar kwam hun alom geprezen nieuwe dubbelalbum Figures uit. Aksak Maboul speelt voor het eerst in Brugge. Diezelfde avond speelt ook het Marokkaanse Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, de vijf vrouwen van dit ensemble doorbreken het taboe dat voorschrijft dat de traditionele gnawa muziek alleen door mannen zou mogen worden gespeeld. Wederom een primeur voor Brugge.

Vrijdag 9/10

Vrijdag 9 oktober zijn er twee sterke Belgische solo’s te beleven in de Sint Jakobskerk: drummer Simon Segers (bekend van o.a. Black Flower en De Beren Gieren) en zangeres, saxofoniste en pianiste Naima Joris, die onlangs nog de Schemersessies van Radio 1 mocht afsluiten. Allebei vertrekken ze vanuit de noodzaak voor nieuwe rituelen; Naima brengt gloednieuw materiaal van haar upcoming release.

Zaterdag 10/10

Op zaterdag 10 oktober brengt granvat hun nieuwe dansproductie Come on feet naar de Magdalenazaal, een voorstelling die ‘clubbing culture’ als inspiratiebron gebruikt. 

Zondag 11/10

Zondag 11 oktober, besluit AMOK haar tweede editie met een heuse Sunday Service in de Sint-Godelieveabdij. Deze middag staat in teken van verschillende artiesten, musici en performances die tijdens het festival te ontdekken zullen zijn. Chef Bhumi voorziet de bezoekers van Hindu Bowls, geïnspireerd op de verhalen en mythen van Indiase goden, waar ook aan elke bowl een uniek verhaal hangt.

Van 2 tot en met 11 oktober 2020 op diverse locaties in Brugge.
Het programma vind je op www.amokbrugge.be

Tickets gaan in verkoop vanaf 17 augustus.