Raad van State verwerpt sluiting cultuursector

De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector, waartoe het Overlegcomité vorige week besloot. ‘De Raad heeft voorlopig geoordeeld dat die maatregel disproportioneel is en dat de bestreden handeling niet steunt op adequate motieven waaruit opgemaakt zou kunnen worden waarom het bezoeken van culturele voorstellingen bijzonder gevaarlijk zou zijn voor de volksgezondheid.’

Goed nieuws. Want dat wil zeggen dat de cultuursector zijn slag thuis haalt. Er werd betoogd, geschreven, gehuild, bijna gebeden. Maar #greenlightforculture heeft het gehaald. 

KAAP besloot niets te annuleren tot er klare wijn geschonken werd - en wie ons een beetje kent weet dat we wel van een goede vino houden! Zo gaat voorlopig alles gewoon door. Uiteraard kan de politiek nog konijnen uit de hoge hoed toveren, maar wij zijn heel blij dat we alle artiesten hun ding kunnen laten doen. Want de sluiting was pure broodroof. Niets meer, niets minder.

Nu is het aan jou. Twijfel niet. Kom naar die voorstelling, kom naar dat concert. Cultuur kan je veilig beleven. De maatregelen blijven trouwens van toepassing. We vragen een CST aan de inkom, we beperken de zaalcapaciteit (voldoende afstand), ventileren en we houden de mondmaskers aan gedurende de voorstelling. 

Focus/WTV ging alvast even praten met Rolf, directeur van KAAP. Bekijk het interview hier.

In januari staat er heel wat moois op het programma. Heel graag tot binnenkort dus!

Hot Club d'O

GingerBlackGinger

Hear, Here! - de luisterkamer met VENTILATEUR

The Bach Riddles - Robin Verheyen Quartet

Muriel Grossmann Quartet

bààn + Jeroen van Herzeele

What the God - Anouk Friedli & Guus Diepenmaat

GNAB RETTN¡ - Dounia Mahammad & Alan Van Rompuy