Eten verbindt: Chef Jan Wydooghe en Ambacht Platform

Tijdens DANSAND! komen we samen om te dansen, praten, zijn, verbinden, ontspannen, bezinnen, beleven.. 

Dat doen we door samen te genieten van voorstellingen, ons te laten verrassen door de artiesten, te genieten van de omgeving, maar ook door samen te eten.

Voor DANSAND! nodigden we onze favoriete chef aan zee uit om mee te denken over dit belangrijke moment van samen zijn. 

Jan Wydooghe is al jaren freelance chef bij KAAP, hij kent ons huis door en door en wij kennen Jan ook als goedlachse, immer sympathieke maar bovenal ervaren chef met het hart op de juiste plaats.

Tijdens het festival zal hij samen met zijn deelnemers van Ambacht Platform, de artiesten, de medewerkers, vrijwilligers én jullie, de bezoekers, voorzien van heerlijke en eerlijke gerechtjes. 

 

Wat is Ambacht Platform?

Ambacht Platform wil een omgeving creëren die toegankelijk is voor iedereen. De deelnemers aan deze workshops komen uit verschillende sociale klassen, beroepscategorieën en hebben uiteenlopende interesses. Het doel is om de basiskennis en vaardigheden van de ambacht te begrijpen en toe te passen. Het vergroot het respect voor de basis grondstoffen en zorgt voor een stevige basis voor verdere ontwikkeling met oog voor detail. Deze diverse groep pottenkijkers gaat op evenwichtige knie aan de slag en wordt begeleid in een deskundige omgeving. Iedereen wordt uit zijn of haar comfortzone gehaald, waardoor er boeiende gesprekken ontstaan tijdens de evaluatie van de les.

 

Bij een kookcursus bijvoorbeeld, bieden de lessen een grondige basiskennis voor mensen die professioneel verder aan de slag willen gaan met koken en voor hobbykoks is het een extra ondersteuning. Het Ambacht Platform is een unieke kans om in een gemeenschappelijke activiteit samen te werken en ijs te breken bij gesprekken tussen mensen met verschillende achtergronden. Het is tijd om onze kennis en vaardigheden te delen, om samen te werken aan een evenwichtige ommekeer. Het Ambacht Platform is een geweldige manier om dat te doen.

Een maaltijd is niet compleet zonder gezelschap, dus kom gerust mee aanschuiven aan het DANSAND! meeting point (Drie Gapers).