AMOK - de eerste namen!

Brugge

HΓ©t ontdekkingsfestival AMOK komt terug!

Van vrijdag 1 oktober tot en met zondag 10 oktober beleef je in de Brugse binnenstad een waaier aan muziek, performance en woord.

In samenwerking met tal van partners maken we er een geslaagde derde editie van. Het programma komt binnenkort online maar de eerste namen zijn reeds gelost!

Β 

𝗩π—₯ 𝟭 π—’π—žπ—§

  • 𝗣𝗛𝗒𝗑𝗒π—₯𝗔𝗠𝗔

We verzamelden samen met 𝘒π˜ͺ𝘧𝘰𝘰𝘯 typisch Brugse stadsgeluiden en capteerden die in een tijdscapsule om de Bruggeling over twintig jaar auditief te verwonderen over hoe het leven in 2021 klonk. Ook π˜‹π˜œπ˜–π˜‰π˜ˆπ˜ˆπ˜• π˜Ÿπ˜“ reist in de tijd met een wandeling die inzoomt op krassen en sporen uit de geschiedenis. Met speelse filmpjes voedt je smartphone je verbeelding op deze zintuiglijke tocht.

Meer info

  • π—”π— π—’π—žπ—”π—§π—›π—’π—‘

Een hele avond gratis muziek in hartje Brugge.

De Republiek - Uma Chine & Condor Gruppe

Snuffel - ManiacΒ Maison,Β Nβˆ†BOU & Ndugu

Ryelandtzaal - Dorian Dumont & Giovanni Di Domenico

Cinema Lumière - aki & Antoine Pierre

Paula Mostaert - Jeroen Van Herzeele & Shoko IgarashiΒ 

Β 

𝗗𝗒 𝟳 π—’π—žπ—§

  • π—ͺπ—”π—˜π—— 𝗕𝗒𝗨𝗛𝗔𝗦𝗦𝗒𝗨𝗑 + π—žπ—”π—π—” 𝗗π—₯π—”π—žπ—¦π—Ÿπ—˜π—₯ π—’π—–π—§π—˜π—§

Voor deze avond pakken zowel Bouhassoun als Draksler uit met nieuw werk in opdracht van KAAP en het Concertgebouw. De Syrische ud-speelster 𝘞𝘒𝘦π˜₯ π˜‰π˜°π˜Άπ˜©π˜’π˜΄π˜΄π˜°π˜Άπ˜― weet uit verschillende invloeden – van een eerdere samenwerking met Jordi Savall tot haar studie etnomusicologie – een eigen stijl te puren. De intimiteit van luit en stem waaiert uit naar het virtuoze octet van de Sloveense π˜’π˜’π˜«π˜’ π˜‹π˜³π˜’π˜¬π˜΄π˜­π˜¦π˜³, die zowel jazz als klassieke compositie studeerde, en de opgedane ideeΓ«n combineert met haar ervaringen als improvisator.

Meer info