Stijn Dickel: geluidskunstenaar

AMOK opening - Phonorama Brugge & The sound of cobblestones

Praktisch

  • Gratis

Phonorama

Klanken transformeren heden en verleden in pure poëzie. In Phonorama Brugge laat Kunstencentrum KAAP geluidskunstenaar Stijn Dickel samenwerken met de inwoners om stadsgeluiden te verzamelen.

De gevarieerde collectie gaat op 1 oktober in een tijdscapsule de grond in om de Bruggeling over twintig jaar auditief te verwonderen over hoe het leven in 2021 klonk. Ook DUOBAAN XL reist in de tijd met een wandeling die inzoomt op krassen en sporen uit de geschiedenis. Met speelse filmpjes voedt je smartphone je verbeelding op deze zintuiglijke tocht.

Meer info over Phonorama

The Sound of Cobblestones

Sinds 2017 werkt het trio DUOBAAN XL aan The sound of. Daarin gaan beeldend kunstenaar Anneleen De Causmaecker, accordeoniste Barbara Ardenois en schrijver Marieke De Maré op zoek naar hoe de wereld in elkaar zit, hoe ze groeit en hoe mensen erin leven. Ze capteren het geheugen van steden, verklanken kleine verhaaltjes achter dagdagelijkse objecten of tekens, of geven een absurde draai aan de werkelijkheid. DUOBAAN XL creëert een wandeling in het historische Brugge en aan de hand van filmpjes, audiofragmenten en tekstmateriaal onthult het trio een laagje van de stad waaraan je normaal voorbij loopt. Wandeling beschikbaar vanaf oktober!

AMOK

Deze activiteit is onderdeel van het Brugse ontdekkingsfestival AMOK. AMOK vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 10 oktober op verschillende plaatsen in de Brugse binnenstad. Naast oa. de gratis AMOKathon met verschillende jonge bands op vrijdag 1 oktober is er een uitvoerig spannend programma.

Phonorama

geluidskunstenaar
Stijn Dickel
een project van
aifoon
in opdracht van
KAAP

The Sound of Cobblestones

kunstenaars
Anneleen De Causmaeker, Marieke De Maré & Barbara Ardenois
een project van
DUOBAAN XL
in opdracht van
Concertgebouw Brugge
coproductie
KAAP