Alabaster dePlume & Chelsea Carmichael maken mee AMOK

De eerste namen van AMOK zijn bekend!

Britse multi-instrumentalist en allround goede jongen / sensatie Alabaster dePlume komt AMOK maken op donderdag 6 oktober - tijdens de Close Encounters avond in samenwerking met Cactus Muziekcentrum. Bovendien sluit ook de Londense saxofoniste Chelsea Carmichael aan - wat er een dubbel fijne avond van maakt!

Er zit vast iets in het water van Manchester dat talent kweekt. Want hoe Mancunian Alabaster dePlume spoken word met jazz en folk combineert is uiterst uniek. Naast saxofonist is de man ook dichter en vooral een rasperformer en geboren improvisator - waardoor hij z'n publiek als geen ander weet te begeesteren. Dat vond ook het internationaal gerenommeerde Pitchfork dat zijn album “GOLD” in april tipte in de categorie ‘Best New Music’. Door verschillende muziekjournalisten en aficionados wordt de plaat nu al tot de beste platen van 2022 gerekend.

Zijn unieke muzikale kruisbestuiving en verweving van spiritualiteit met muziek werd ook over het kanaal opgemerkt. Zo is hij snel opgepikt door misschien wel het spannendste jazzlabel van het voorbije decennium, het in Chicago gehuisveste International Anthem, thuis van o.a. Jamie Branch, Angel Bat Dawid, Makaya McCraven, Jeff Parker en Ben Lamar Gay.

Saxofoniste Chelsea Carmichael is ongetwijfeld één van dé revelaties van het moment binnen de rijk geschakeerde en bijzonder talentvolle Britse jazzscene. Ze verdiende o.a. haar strepen bij SEED ensemble, Theon Cross, Joe-Armon Jones en als lid bij het Jools Holland Rhythm and Blues Orchestra.

Zo werd ze opgemerkt door saxofonist en boegbeeld van die recente Britse jazzwave Shabaka Hutchings (Sons of Kemet) die haar prompt een contract aanbod op zijn eigen label Native Rebel Recordings.

Haar debuutplaat ‘The River Doesn’t Like Strangers’ gooide hoge ogen en toonde hoe dub en jazz anno 2021 met elkaar kunnen vervlochten worden. Daar zitten haar Jamaïcaanse roots ongetwijfeld voor iets tussen. Daarnaast laat Chelsea een spiritueel en soulful geluid horen dat soms flirt met ambient, maar op andere momenten vurig en stuwend klinkt naar het goede voorbeeld van haar mentor Shabaka Hutchings.

 

Ja ik wil tickets

 

AMOKATHON trapt 10 dagen AMOK af, W.E.R.F. Records style!

We starten AMOK naar goede gewoonte op met de AMOKATHON, een spetterende muzikale marathon op verschillende Brugse locaties in de binnenstad. Speciaal voor deze editie zetten we het huislabel W.E.R.F. Records in de verf, dat aan de vooravond staat van zijn dertigste verjaardag. Op het menu pronkt een brede selectie aan recente releases dat de veelzijdigheid en uitzonderlijke kwaliteit van de Belgische jazz and beyond scene extra in de verf zet.

Meer info