Jeanne foto: Bilal Kamilla Arnout

JEANNE. Or the Western Touch - Am I Evil? - workshop

Praktisch

 • Gratis

Workshops Am I Evil?

Na de lecture performance gaan de deelnemers aan de slag samen met schrijfster Els Moors, kunstenaar Roger Fähndrich, en curatoren Simone Basani en Alice Ciresola. Toegankelijk voor zowel Nederlandstaligen als anderstaligen.

 • 21 en 22 januari 2023: 10u - 17u workshop Salon Arents
 • februari - maart 2023: beoordeling van de teksten van de andere deelnemers (in deze maanden zal de groep een of twee keer informeel bijeenkomen, datum tbc)
 • 1 en 2 april: 10u - 17u workshop Salon Arents
 • april: definitief indienen teksten + redactie

Een individuele schrijfervaring wordt een gedeelde schrijfervaring.

DEELNEMEN

VOOR WIE

 • Iedereen kan deelnemen vanaf 16 jaar. 
  Er wordt niet gediscrimineerd op basis van leeftijd, geslacht, huidskleur, cultuur, sociale achtergrond, religie, capaciteiten, seksuele geaardheid of genetische kenmerken. 

Opgelet: Hoewel we erkennen dat vooroordelen en discriminatie diep verankerd zijn in het weefsel van onze samenleving zullen er geen opzettelijk vrouwenhatende, homo/transfobische en/of racistische standpunten worden toegestaan in de workshop. Am I Evil? is in de eerste plaats bedoeld als plek om problematische patronen te herkennen, te bevragen en aan te pakken, niet om ze te bekrachtigen. 
 

HOE WERKT HET

 • De workshops zijn gratis. In ruil daarvoor vragen we je om oprechte betrokkenheid en constante aanwezigheid in het proces. 
 • Je hoeft niet per se professionele ervaring te hebben met schrijven, maar je wil wel experimenteren en jezelf uitdagen op het brede terrein van (erotisch) schrijven. 
 • Je bent beschikbaar voor de vijfdaagse workshop (fysiek aanwezig), voor enkele revisiemomenten tussendoor en na afloop de tekst af te ronden. 
 • Je hebt een goede kennis van de geschreven Nederlandse of Engelse taal en je bent in staat om in het Engels te communiceren.
 • Je kunt goed omgaan met seksueel en pornografisch taalgebruik en inhoud.
   

HOE INSCHRIJVEN? 

Er is een beperkt aantal plaatsen in de workshop. We vragen dan ook om als volgt in te schrijven:

 • Stuur een motivatiebrief (max 1 A4) naar de initiatiefnemers Simone Basani, Alice Ciresola, Els Moors en Roger Fähndrich waarin je vertelt waarom je graag mee zou willen doen aan de workshop. Zij zullen de (maximaal) tien deelnemers aan de workshop selecteren.
 • Voeg in de brief een link/verwijzing toe naar een erotische scène uit literatuur of film waarin een personage volgens jou iets over zichzelf ontdekt. Gebruik a.u.b. de taal waarin je je het meest op je gemak voelt.
   
 • Gelieve de motivatiebrief voor 16 december naar dit e-mailadres te sturen: amievil.workshop@gmail.com
  Indien het reizen van/naar Brugge een fysieke of financiële reële belemmering vormt voor je deelname, gelieve dit dan te vermelden in je brief. Wij zullen ons best doen om je te ondersteunen bij het vinden van accommodatie.
   

OVER

Am I Evil? van Roger Fähndrich is het tweede werk van JEANNE. Or the Western Touch, een performatieve kunstcollectie samengesteld door Simone Basani en Alice Ciresola.

JEANNE. Or the Western Touch is een curatorieel format geïnspireerd op de controversiële relatie die de Belgische kunstverzamelaar en -handelaar Jeanne Walschot onderhield met haar collectie Afrikaanse artefacten. JEANNE wil de Europese verlangens onderzoeken om de Ander en het Onbekende te ontmoeten, maar ook om ze te controleren, te bezitten en te exotiseren.

 

Meer over de Lecture Performance op 20 januari 2023

curatoren
Simone Basani & Alice Ciresola
performance
Roger Fähndrich
schrijver
Els Moors
coproductie
KAAP, Musea Brugge, C-Takt