Arentshuis / Salon Arents

Salon Arents

Praktisch

  • Salon Arents
    Dijver 16, 8000 Brugge

In het voorjaar van 2022 lanceert Musea Brugge een gloednieuw concept op een locatie die geschiedenis ademt: Salon Arents! Salon Arents is een open ontmoetingsplek in het Arentshuis (Dijver 16) waar ook KAAP events rond actuele thema's zal organiseren.

Om op zoek te gaan naar de blinde vlekken in onze werking en verzameling, werkt Musea Brugge samen met verschillende partners. In eerste instantie zijn dat KAAP, DO vzw en De Republiek. Ook jij als - vaste of toevallige - bezoeker wordt betrokken bij de vraag hoe de werking van Musea Brugge relevant(er) kan worden binnen de huidige maatschappij. Een gezellige zitruimte met bibliotheek nodigt uit om geregeld terug te komen.

Het artistiek-literaire salon, ontstaan in het Parijs van de vroege 17de eeuw, vormt de inspiratie van het project. Ondernemende vrouwen nodigden schrijvers, filosofen en beeldende kunstenaars uit om bij een hapje en een drankje te discussiëren over filosofie of politiek, of om te luisteren naar muziek en poëzie. 

Salon Arents wordt een dynamische en flexibele plek, waar de presentaties geregeld wisselen of aangevuld worden, en waar ook last-minute activiteiten plaatsvinden.