Le Ravage d'Ali Baba
Terug naar overzicht

Le Ravage d'Ali Baba

Een productie van De Koffie Van Morgen

  • Muziek
  • Zondag 01 december, 17:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

De Koffie Van Morgen is een creatief collectief rond spilfiguur Simon Plancke, een in Brussel residerende jonge drummer en grafisch vormgever. In zijn gelijknamig kwartet laat hij zich bijstaan door drie ronkende namen uit de jonge Belgische jazz en improvisatiescene: pianisten Hendrik Lasure en Thijs Troch en collega drummer Elias Devoldere.

Voor het project ‘Le Ravage d’Ali Baba’ trokken ze gewapend met opnameapparatuur en humanitaire hulpgoederen naar verschillende vluchtelingenkampen in Calais, Duinkerke, Zeebrugge en Brussel. Samen met enkele vooraanstaande auteurs en documentairemaakster Lisa Tahon verzamelden ze een arsenaal aan verhalen van mensen op de vlucht en/of in transit. Met deze verhalen werkten ze onder de vleugels van KAAP gedurende verschillende residentieperiodes een muzikaal programma uit, met als doel de luisteraar mee te nemen in de leefwereld van die mensen. Een noodzakelijk tegengif tegen de vaak dehumaniserende taal die we vandaag terug horen in de media en het politieke discours.

Le Ravage d’Ali Baba is een productie van De Koffie Van Morgen, in coproductie met JazzLab en KAAP en in nauwe samenwerking met Light of the Children, vzw Humain, Lisa Tahon en vele anderen.

N.a.v. de tournee wordt een boek + plaat uitgebracht. Alle opbrengsten hiervan gaan integraal naar humanitaire hulpverlening.locatie
KAAP | Vrijstaat O.
i.h.k.v.
JazzLab

drums
Simon Plancke
drums
Elias Devoldere
piano, keys
Hendrik Lasure
piano, keys, samples
Thijs Troch