Anneleen Boehme / Bojan Z / Pol Belardi + Yskan
Terug naar overzicht

Anneleen Boehme / Bojan Z / Pol Belardi + Yskan

Double bill

  • Muziek
  • Zondag 20 oktober, 17:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

De jonge contrabassiste Anneleen Boehme is niet alleen één van de drijvende krachten achter het LABtrio, maar ook een zeer creatieve en ondernemende muzikante. Dit is ook de organisatie van Jazz Middelheim niet ontgaan, want in de zomer van 2019 palmt ze daar een eigen podium in. 

Wij nodigen haar uit met twee van haar meest markante projecten.

Boehme / Bojan Z / Belardi 

Criss Cross Europe brengt elk jaar beloftevolle muzikanten samen, in de hoop interessante kruisbestuivingen te initiëren en landsgrenzen te doen vervagen. Vorig seizoen maakten Anneleen Boehme en de Luxemburgse vibrafonist Pol Belardi deel uit van deze internationale bezetting. De coaching lag in handen van de Frans-Servische pianist Bojan Z (Michel Portal, Ragini trio,...). Op het podium was er meteen een klik tussen de drie muzikanten en al snel ontstond een nieuw trio. Een unieke en generatie-overschrijdende samenwerking met een grote basis in de traditie en vanuit bakken spelplezier. 

 

Yskan 

Yskan is de reïncarnatie van Gizmo, een bijzonder kwartet van studenten dat vier jaar geleden ontstond op Jazz Middelheim onder het wakende oog van de Amerikaanse saxofonist Chris Cheek. Dat talent gaat nu een stap verder in een licht gewijzigde bezetting en in een iets vrijer kader. Naast de oorspronkelijke leden Anneleen Boehme, Geert Hendrickx en Simon Raman maakt nu ook Sam Comerford (Thunderblender) deel uit van deze band. De muziek van Yskan bestaat uit een basis van bouwstenen waarmee vrij en exploratief wordt omgegaan. organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Vrijstaat O.

contrabas
Anneleen Boehme
piano
Bojan Z
vibrafoon
Pol Belardi
Yskan: contrabas
Anneleen Boehme
Yskan: gitaar
Geert Hendrickx
Yskan: drums
Simon Raman
Yskan: saxofoon
Sam Comerford