Afsluiten in en met de Fabelachtige stad

Afsluiten in stijl 

Zondag 10 oktober was de laatste dag van AMOK, van 10 dagen alles geven maar ook van alles krijgen. Veel liefde op, voor en naast het podium. Na een geweldig feest op zaterdag tot in de vroege uurtjes brachten we een voorstelling in de vorm van een zacht dekentje naar het St. Janshospitaal.

Waar we exact een week eerder een traantje lieten van ontroering bij de danspremière van Bérengère Bodin, was er nu zondag een traantje van opluchting en ontlading. Een verhaal over een dode vos was voor yours truly de juiste button om het oognat in gang te steken. De muziek, de beelden.. het was intens en oprecht mooi.

Tot ons groot plezier konden we meteen daarna ook genieten van het banjospel van Frederik Leroux - deel van de Aspen Edities en Jazzlab. Frederik zijn vingers zouden verzekerd moeten worden want ze zijn goud waard. Met snelheid en behendigheid beheerste hij zijn instrument. Toegegeven, hij mocht gerust aankondigen dat hij aan het laatste nummer zat, want wij waren klaar voor meer. En dan viel het doek - niet letterlijk, want we werken meestal op locatie. Maar toen was het gedaan. We hingen en groupe nog naar De Groenplaats (onze thuisbasis), voor een knuffel en een goede maaltijd. Morgen doen we verder. Als team. Een machtig team. Een grote (maar altijd ontoereikende) dank je wel aan iedereen die mee hielp AMOK maken! 

Woord van hulde aan Brugge! 

We hebben tien mooie dagen beleefd in de meest fabelachtige stad van allemaal - Brugge. Het was een speelveld waar we zowel muziek, woord als performance mochten brengen. Tot overdaad van trots wapperden ook de AMOK vlaggen op zowel de Burg, de Markt en 't Zand. Op de plakpalen hingen de posters, op de invalswegen stonden de AMOK colonnes om je welkom te heten. Brugge ademde AMOK en AMOK ademt Brugge.