Week van de Belgische Muziek 22

Een hele week lang in het kader van Belgische muziek

Er is genoeg Belgische muziek om enkele dagen, weken, maanden.. te vullen. Of het allemaal even goed is laten we in het midden, maar er zijn zeker pareltjes te vinden!

Zonder op onze eigen trommel te slaan, veel van die pareltjes kwamen uit op ons W.E.R.F. Records label. Daarom maakten we een playlist waar we enkele recente en toekomstige releases bundelden. Muziek die je moet leren kennen. Geen pardon.

Ontdek de playlist

 

Wist je trouwens dat W.E.R.F. Records dit jaar maar liefst 16 album uitbrengt van Belgische artiesten? Een brede waaier aan artiesten, met ook enkele nieuwkomers, zoals Karivaani Orkestra, mòs ensemble, Rebekka Van Bockstal Quartet en Sander De Keere.

Meer W.E.R.F. Records

Interview met Benny in Luminous Dash over W.E.R.F. Records

 

Deze week zijn er uitzonderlijk geen concerten gepland bij KAAP, maar we hebben wel voor Villa Bota een muzikant geregeld waar wij van vinden dat je die zeker moet leren kennen. Vitja Pauwels brengt op zondag 6 februari een live set in Brugge om 17u - dit is volledig gratis, maar plaatsen zijn beperkt! Twijfel dus niet en wees op tijd!

Vitja is een Brusselse gitarist die in 2019 zijn eerste soloalbum Day at Half Speed (Rat Records/Walter/Off label) uitbracht. Met akoestische en elektrische gitaar zoekt hij naar manieren om met elektronica (computer of effectpedalen) te interageren. Je kent hem zeker als frontman van Bombataz of als gitarist bij Lara Rosseel, Naima Joris, Woolvs, ... 

Na de live set nemen twee KAAP collega's het woord in een interview met Aisha Baert op Villa Bota. 

Praktisch: zondag 6 februari, 17u - Villa Bota (Koningin Astridpark, Brugge)

Luister zondag live 

 

En dan is er nog Lijfstroom, de eclectische muziekgolf die je vanuit Oostende overspoelt met nieuw en eigenzinnig werk. In het weekend van 5 en 6 februari worden er 4 nieuwe concerten opgenomen. We voorzien deze uit te zenden - nat wat movie magic - op:

  • woensdag 2 maart om 20u: Zee Skirts & Rachel Sassi + Victor De Roo

  • woensdag 6 april om 20u: Nele De Gussem & Vito

Bekijk de concerten hier

 

Steun je lokale platenboer, steun je lokale live music scene, steun Belgische muzikanten! #weekvandebelgischemuziek