Nieuw in het programma: Khalab

Heel blij dat we Italiaanse muzikant/producer Khalab naar Brugge kunnen brengen. Khalab is Raffaele Costantino, radiohost van het Italiaanse RAI Radio 2, auteur, muzikant, producer, onderzoeker en ‘cultural agitator’. Met zijn werk promoot hij muziek van Afrikaans-Amerikaanse origine, met zijn oneindige kruisbestuivingen, invloeden en afsplitsingen. Als een spin in het web van de internationale muziekscene die leeft rond beats, jazz, hiphop en global sounds heeft Khalab een rijk gevuld adressenboekje.

Live on stage en op plaat werkt hij samen met Britse jazz-maestro’s als Shabaka Hutchings, Sarathy Korwar, Moses Boyd en Yazz Ahmed, de Italiaanse beatsmit Clap!Clap!, de Amerikaanse slam poet Tenesha The Wordsmith, producer Tenderlonius en de Malinese groit Baba Sissoko. Samen met zijn collaborateurs bouwt Khalab een donkere reis door de sounds van het Afrikaanse continent en de diaspora, langs scherpe stukken jazz, donderende beats en flitsende polyritmes. ‘Afro-future beat shake’, zoals hij het zelf noemt. “An ongoing round trip journey between tribes and psyche, desert and spaceships, jungle and skyscrapers.” 

Op zijn nieuwste album ‘Layers’ werkt Khalab met de invloeden die hij haalt uit zijn vele contacten en muzikale sparringpartners, een viering van de overstijgende kracht van muziek-maken als collectieve kunstvorm. Na de afro-futuristische soundscapes van zijn geprezen album ‘Black Noise 2084’ gaat ‘Layers’ nog dieper. Zware beats, psychedelische waas, stuiterende ritmes en spirituele jazz buitelen over elkaar in een luisterbeurt die je van puntje van je stoel naar het midden van een donkere club sleurt.

 Khalab stelt zijn album voor met een speciaal voor de gelegenheid samengestelde liveband. Bestaande uit Khalab (electronica), Tamar Osborn (sax), Enrico Truzzi (drums) en David Paulis (bas).

Dit concert kadert in onze Close Encounters reeks, een samenwerking met de vrienden van Cactus Muziekcentrum. Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek. 

 

Grijp je tickets