Wanneer publiek de zanger wordt

People who sing together, stay together

Doet er iets meer deugd dan schaamteloos mee te zingen op Gloria Gaynor of Miley Cyrus? Neen. Of misschien wel - maar kan je het doen in én met een zaal vol nobele onbekenden? Het is eigenlijk een retorische vraag.

Wij deden het alvast maandagavond met enkele dappere avonturiers die zich in het avontuur van Allez, Chantez! waagden. Allez, Chantez! is een gezamenlijke zangsessie onder begeleiding van een pianist en een zanger die je de weg leidt in toonladders en refreinen. Ervaring is niet vereist en zoals velen zullen gemerkt hebben, een aantal onder de deelnemers kwam onvoorbereid maar wel vol enthousiasme aan de startmeet. 

Joep begon met enkele opwarmertjes à la Mahna Mahna en vloog er dan meteen in met Can't Take My Eyes Off Of You. Zo ging het 10 nummers verder, de ene al wat vlotter dan de ander.. Wist je dat Zoutelande eigenlijk een cover is van het Duitse Frankfurter Oder? Wel, wij zongen dus de Duitse versie... mit gross gemass. 

In ieder geval, na het bisnummer (!) ontstond er een klein feestje in onze studio en daar zijn we dik tevreden mee. Het deed deugd om nog eens een dansje te placeren en luidkeels mee te brullen op enkele klassiekers!

Van deze avond zijn geen deftige foto's helaas, misschien dat onze cameraman nog iets kon filmen, maar daar rekenen we ook niet teveel op - want die stond al gauw mee te zingen met het publiek! :-)