Spelen met klank in de kerk

"Welkom op AMOK - want er is vanalles loos in Brugge, er wordt AMOK gemaakt doorheen de stad." - zo begon Lies Steppe de avond vanuit de Walburgakerk. En AMOK werd er zeker gemaakt. Met een zeer dramatische, bijna filmische start (donder en bliksemeffecten vulden de kerk) begonnen we niet alleen een concert, maar ook een live uitzending op Klara. 

First up was schntzl: het duo Hendrik Lasure en Casper Van de Velde werken intussen al bijna 10 jaar samen. Iets dat zeker gevierd mag worden. Ze brengen binnenkort ook nieuw werk uit en dat brachten ze in avant-première live in Brugge. Laat ons zeggen dat de ontvangst méér dan goed was. Iets wilder dan we misschien gewoon zijn van de twee, er waait zeker een nieuwe wind door de muziek van schntzl. Twee weken residentie in het prachtige Ravenna zal daar zeker iets voor tussen zitten, niet toevallig inspireerde het ook voor titels van de nummers, zoals Rosso en Dante. 

Straf hoe ze met een duo aanvoelen als een band van vijf. Wij kijken alvast uit naar die nieuwe plaat. 

 

Dan mocht Craig Taborn solo aantreden op piano. Een kerk met zo'n akoestiek is een hele uitdaging om solo te spelen op piano, maar zoals Lies Steppe ook opmerkte, Craig daagde de kerk uit - niet omgekeerd! Er is ongeveer 7 seconden reverb, dus Craig moest omdenken. Het tempo moest trager, meer uitgesponnen. Dat deed hij ongelooflijk intuïtief en met veel overgave. 

Het fantastische is dat je dit dus volledig (opnieuw) kan beleven via Klara! 

Luister hier naar het concert

 

Prachtige foto's met dank aan Tom Leentjes aka Eyeswideshutterspeed Photography