Night Shift strijkt neer in Oostende

Drie dagen interventies en experimenten

Night Shift strijkt neer in een buitengewone tijd en ruimte: de zomer in Oostende. Gedurende drie dagen (26, 27 en 28 juli) presenteren kunstenaars hun werk in en rond de oude zwembadsite. 

Night Shift is een eindeloze werveling van interventies en experimenten, waarbij elke actie een uniek spoor nalaat en cross-overs het onverwachte uitlokken. Voor deze editie nodigen Gouvernement en Decoratelier een bijzondere groep kunstenaars uit om samen naar de kust te gaan en een genereuze ruimte te bouwen waarin onderzoeken, delen en tonen centraal staan. 

Voorafgaand aan de publieke momenten, zullen intensieve onderzoeksperiodes op locatie de kunstenaars toelaten om zich te verbinden met elkaar en hun omgeving. Ieder brengt zijn eigen praktijk, interesses, vragen en visies mee Buiten de comfortzone van het reguliere seizoen en de gebruikelijke infrastructuren, zullen de kunstenaars op zoek gaan naar andere manieren van werken en delen.

Tijdens Night Shift Oostende worden kunstenaars uitgenodigd om nieuwe en tijdelijke mogelijkheden te creëren om experimenten en onafgewerkt werk genereus te ontwikkelen en te tonen. Door vorm te geven aan een tijdelijke groep kunstenaars, collectieven en organisaties, vermenigvuldigen de mogelijkheden om krachten te bundelen. Zij aan zij zullen kunstenaars van verschillende disciplines en achtergronden ideeën en vormen verkennen en delen binnen een structuur van zorg, ondersteund door velen. 

Tickets en info

PRAKTISCH

  • 26, 27 en 28 juli 2022
  • 18u tot 00u
  • In en rond de oude zwembadsite
  • € 15 | € 7,5 (kortingstarief)

Credits

Met
019, °an-e-moi°, Barry Ahmad Talib, Bebe Books, Brahim Tall, Camille Paycha, Charlotte Peys, Collectif Faire-Part, Fallon Mayanja, Fairuz Ghammam, Floris Hoorelbeke, Hervé-Clément Shema, Ilke Gers, Joshua Serafin, Lieselot Siddiki, Lisa Vereertbrugghen, W
Een project van
Gouvernement - KAAP - VIERNULVIER - De Studio - CAMPO, Toneelhuis, De Singel, OHK, Het TheaterFestival, Perpodium & Theater Aan Zee
Met steun van
de spelers van de Nationale Loterij, de Vlaamse Overheid en Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid
Met dank aan
Danspunt
Graphic design
Chloé Dauwe
Illustraties
Charlotte Peys